Ovsena kaša z okusom jabolčne pite
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ovsena kaša z okusom jabolčne pite

SESTAVINE:
* ½ lončka ovsenih kosmičev Malinca
* 1 lonček (rastlinskega) mleka
* 1 žlička kokosovega olja Malinca
* 2 jabolki
* 1 žlička cejlonskega cimeta Malinca
* ¼ žličke himalajske soli Malinca

OPIS POSTOPKA:
1. Najprej na majhnem plinu raztopimo žličko kokosovega olja.
2. Dodamo na kockice narezana jabolka (na prvi pogled morda deluje, da je jabolk veliko, a se bodo ta med praženjem precej razpustila). Jabolkom dodamo pol žličke cimeta in četrt žličke soli. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo toliko časa, da se jabolka zmehčajo.
3. Zmehčanim jabolkom dodamo pol lončka ovsenih kosmičev, en lonček MIMY mandljevega mleka in dodatne pol žličke cimeta. Spet pokrijemo s pokrovko in na najmanjšem plinu kuhamo še kakšni 2 minutki.
4. Ko se kaša začne gostiti, odstavimo s plina in pustimo eno minuto, da se kosmiči dokončno zgostijo kar sami od sebe (ta korak je bistven za končno teksturo ovsene kaše).

ČAS PRIPRAVE: 5 minut
RECEPT PRIPRAVILA:
 Monika Škorjanc - earthlymonika

* ½ lončka ovsenih kosmičev Malinca * 1 lonček (rastlinskega) mleka * 1 žlička kokosovega olja Malinca * 2 jabolki * 1 žlička cejlonskega cimeta Malinca * ¼ žličke himalajske soli Malinca 1. Najprej na majhnem plinu raztopimo žličko kokosovega olja. 2. Dodamo na kockice narezana jabolka (na prvi pogled morda deluje, da je jabolk veliko, a se bodo ta med praženjem precej razpustila). Jabolkom dodamo pol žličke cimeta in četrt žličke soli. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo toliko časa, da se jabolka zmehčajo. 3. Zmehčanim jabolkom dodamo pol lončka ovsenih kosmičev, en lonček MIMY mandljevega mleka in dodatne pol žličke cimeta. Spet pokrijemo s pokrovko in na najmanjšem plinu kuhamo še kakšni 2 minutki. 4. Ko se kaša začne gostiti, odstavimo s plina in pustimo eno minuto, da se kosmiči dokončno zgostijo kar sami od sebe (ta korak je bistven za končno teksturo ovsene kaše).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.