Ovsena kaša s popraženimi jabolki in cimetom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ovsena kaša s popraženimi jabolki in cimetom

1

SESTAVINE:
* 50 g ovsenih kosmičev
* 2,5 dl mleka
* 2 ščepca cimeta
* 1 žlička mletih lešnikov
* 1 žlička medu
* 1 žlička kokosovega olja
* ½ jabolke

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo ovseno kašo. V posodo vlijemo mleko, dodamo kosmiče in ščepec cimeta, dobro premešamo in pristavimo na kuhalnik. Zavremo, nato pa znižamo temperaturo in med nenehnim mešanjem kuhamo še do 5 minut. Ko se kosmiči zmehčajo in dobimo gosto zmes, posodo odstavimo. Jabolko operemo, očistimo in polovico razrežemo na rezine. Na kokosovem olju na hitro popražimo jabolčne rezine. Nato jih prelijemo z medom, premešamo in odstavimo. Ovseno kašo serviramo s praženimi jabolki in potrosimo z mletimi lešniki ter ščepcem cimeta.

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

* 50 g ovsenih kosmičev * 2,5 dl mleka * 2 ščepca cimeta * 1 žlička mletih lešnikov * 1 žlička medu * 1 žlička kokosovega olja * ½ jabolke Najprej pripravimo ovseno kašo. V posodo vlijemo mleko, dodamo kosmiče in ščepec cimeta, dobro premešamo in pristavimo na kuhalnik. Zavremo, nato pa znižamo temperaturo in med nenehnim mešanjem kuhamo še do 5 minut. Ko se kosmiči zmehčajo in dobimo gosto zmes, posodo odstavimo. Jabolko operemo, očistimo in polovico razrežemo na rezine. Na kokosovem olju na hitro popražimo jabolčne rezine. Nato jih prelijemo z medom, premešamo in odstavimo. Ovseno kašo serviramo s praženimi jabolki in potrosimo z mletimi lešniki ter ščepcem cimeta.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Miljana Furlan

Vaši recepti so zelo dobri. Želim si jih prejemati še naprej.
Lp
Miljana