Ovsena kaša s pečeno banano
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ovsena kaša s pečeno banano

Začnite dan z okusno ovseno kašo z dodatki. Ovsena kaša je lahko popoln in hitro pripravljen obrok za prebujanje brbončic.

SESTAVINE:
* 170-200 ml mleka (lahko tudi nadomestek mleka)
* 5 velikih žlic ovsenih kosmičev (cca. 60 g)
* 1 žlička vanili paste
* cimet po okusu

Pečena banana:
* žlička kokosovega masla
* banana

Posip:
* čokoladno lešnikov namaz
* arašidovo maslo
* praženi mandljevi lističi

OPIS POSTOPKA: V ponvi prepražimo mandljeve lističe, nato na malo kokosovega masla popečemo banano (jo prerežemo na polovico in počez ali pa na kolobarje). Pečemo, da rahlo porjavi. Odstavimo. Med tem časom v kozico nalijemo mleko in ga zavremo. Nato dodamo ovsene kosmiče. Če so kosmiči pregrobi jih predhodno zmeljemo. Kuhamo 5-10 minut, da se kosmiči zmehčajo in zgostijo. Pri tem ves čas mešamo. Odstavimo, dodamo vanilin pasto in cimet in tako pripravljeno kašo nadevamo v poljubno posodo. Kaša ne sme biti pregosta ali preredka, kar je odvisno tudi od vrste ovsenih kosmičev. Po potrebi jo razredčite z malo mleka ali počakajte, da se še malo zgosti (s tem ko se ohlaja, postaja vedno bolj gosta). Na vročo kašo damo pečeno banano, žličko čokoladno-lešnikovega namaza in žličko arašidovega masla. Na koncu posujemo še pražene mandljeve lističe. Takoj postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Brodnik

* 170-200 ml mleka (lahko tudi nadomestek mleka) * 5 velikih žlic ovsenih kosmičev (cca. 60 g) * 1 žlička vanili paste * cimet po okusu V ponvi prepražimo mandljeve lističe, nato na malo kokosovega masla popečemo banano (jo prerežemo na polovico in počez ali pa na kolobarje). Pečemo, da rahlo porjavi. Odstavimo. Med tem časom v kozico nalijemo mleko in ga zavremo. Nato dodamo ovsene kosmiče. Če so kosmiči pregrobi jih predhodno zmeljemo. Kuhamo 5-10 minut, da se kosmiči zmehčajo in zgostijo. Pri tem ves čas mešamo. Odstavimo, dodamo vanilin pasto in cimet in tako pripravljeno kašo nadevamo v poljubno posodo. Kaša ne sme biti pregosta ali preredka, kar je odvisno tudi od vrste ovsenih kosmičev. Po potrebi jo razredčite z malo mleka ali počakajte, da se še malo zgosti (s tem ko se ohlaja, postaja vedno bolj gosta). Na vročo kašo damo pečeno banano, žličko čokoladno-lešnikovega namaza in žličko arašidovega masla. Na koncu posujemo še pražene mandljeve lističe. Takoj postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.