Osvežilna solata s popečenim sirom

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE:
* različne vrste solate, oprane in natrgane
* paradižnik
* druga zelenjava po želji: mlada kolerabica, redkvice, mlada špinača…
* sir za žar
* bučno olje, domač jabolčni kis, bio mediteranska sol
 
OPIS POSTOPKA: Različne vrste solate operemo in natrgamo. Mlado kolerabico in redkvico narežemo na palčke, paradižnik na rezine, mlado špinačo prav tako operemo in narežemo. Solato začinimo z bučnim oljem, domačim jabolčnim kisom in Bio mediteransko soljo ter dobro premešamo. Sir za žar začinimo z Bio mediteransko soljo, če še ni dovolj slan, in popečemo na oljčnem olju.

Krožnike obložimo s solato, na katero naložimo rezine popečenega sira. Na enak način bi jo lahko obložili tudi s popečenim piščancem z Bio konopljino soljo. Solata je res osvežilna in odlična za lahko kosilo ali večerjo.

RECEPT SESTAVILA: Barbio's Barbara Meža

SESTAVINE:* različne vrste solate, oprane in natrgane* paradižnik* druga zelenjava po želji: mlada kolerabica, redkvice, mlada špinača…* sir za žar* bučno olje, domač jabolčni kis, bio mediteranska sol   OPIS POSTOPKA: Različne vrste solate operemo in natrgamo. Mlado kolerabico in redkvico narežemo na palčke, paradižnik na rezine, mlado špinačo prav tako operemo in narežemo. Solato začinimo z bučnim oljem, domačim jabolčnim kisom in Bio mediteransko soljo ter dobro premešamo. Sir za žar začinimo z Bio mediteransko soljo, če še ni dovolj slan, in popečemo na oljčnem olju.Krožnike obložimo s solato, na katero naložimo rezine popečenega sira. Na enak način bi jo lahko obložili tudi s popečenim piščancem z Bio konopljino soljo. Solata je res osvežilna in odlična za lahko kosilo ali večerjo.RECEPT SESTAVILA: Barbio's Barbara Meža Različne vrste solate operemo in natrgamo. Mlado kolerabico in redkvico narežemo na palčke, paradižnik na rezine, mlado špinačo prav tako operemo in narežemo. Solato začinimo z bučnim oljem, domačim jabolčnim kisom in Bio mediteransko soljo ter dobro premešamo. Sir za žar začinimo z Bio mediteransko soljo, če še ni dovolj slan, in popečemo na oljčnem olju.Krožnike obložimo s solato, na katero naložimo rezine popečenega sira. Na enak način bi jo lahko obložili tudi s popečenim piščancem z Bio konopljino soljo. Solata je res osvežilna in odlična za lahko kosilo ali večerjo.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek