Osvežilna solata s popečenim sirom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Osvežilna solata s popečenim sirom

SESTAVINE:
* različne vrste solate, oprane in natrgane
* paradižnik
* druga zelenjava po želji: mlada kolerabica, redkvice, mlada špinača…
* sir za žar
* bučno olje, domač jabolčni kis, bio mediteranska sol
 
OPIS POSTOPKA: Različne vrste solate operemo in natrgamo. Mlado kolerabico in redkvico narežemo na palčke, paradižnik na rezine, mlado špinačo prav tako operemo in narežemo. Solato začinimo z bučnim oljem, domačim jabolčnim kisom in Bio mediteransko soljo ter dobro premešamo. Sir za žar začinimo z Bio mediteransko soljo, če še ni dovolj slan, in popečemo na oljčnem olju.

Krožnike obložimo s solato, na katero naložimo rezine popečenega sira. Na enak način bi jo lahko obložili tudi s popečenim piščancem z Bio konopljino soljo. Solata je res osvežilna in odlična za lahko kosilo ali večerjo.

RECEPT SESTAVILA: Barbio's Barbara Meža
* različne vrste solate, oprane in natrgane * paradižnik * druga zelenjava po želji: mlada kolerabica, redkvice, mlada špinača… * sir za žar * bučno olje, domač jabolčni kis, bio mediteranska sol    Različne vrste solate operemo in natrgamo. Mlado kolerabico in redkvico narežemo na palčke, paradižnik na rezine, mlado špinačo prav tako operemo in narežemo. Solato začinimo z bučnim oljem, domačim jabolčnim kisom in Bio mediteransko soljo ter dobro premešamo. Sir za žar začinimo z Bio mediteransko soljo, če še ni dovolj slan, in popečemo na oljčnem olju. Krožnike obložimo s solato, na katero naložimo rezine popečenega sira. Na enak način bi jo lahko obložili tudi s popečenim piščancem z Bio konopljino soljo. Solata je res osvežilna in odlična za lahko kosilo ali večerjo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (5)