Učinki kokosovega olja na obraz, lase in telo

Učinki kokosovega olja na obraz, lase in telo

Možnosti uporabe kokosovega olja v vsakdanjem življenju je res ogromno! Morda ste ga že pričeli uporabljati v kuhinji ter z njim nadomestili druga olja ter maslo … in tule so 3 super razlogi, da s tem nadaljujete tudi naprej: 

1. Za več energije  

Vsebuje nasičene srednjeverižne trigliceride, ki jih naše telo v primerjavi z drugimi maščobami veliko lažje in hitreje prebavi ter vsrka. Takojšnja energija je zagotovljena! 



2. Za hitrejšo prebavo 

Kokosove maščobe človeško telo hitro in brez težav uporabi, tako da ne obremenjujejo prebavnega sistema, se ne shranjujejo v obliki maščobnih blazinic in spodbujajo metabolizem. 



3. Za odličen imunski sistem  

Ima tudi ogromno zdrave lavrinske kisline, ki se uspešno bori z glivicami in bakterijami ter preprečuje virusne efekcije, prehlad, herpes. itd. Ker je krvni sladkor pod nadzorom, se telo lažje bori proti glivični okužbi s kandido, ki je pogost vzrok debelosti. 



Dobro poznan sadež kokosove palme, kokosov oreh, v sebi skriva zakladnico aktivnih učinkovin, ki poskrbijo za lepšo kožo in lase, hkrati pa pozitivno učinkujejo tudi na metabolizem in upočasnjujejo staranje celotnega organizma. Kokosovo olje je tekoče pri temperaturi nad 24°C, do te temperature je bele barve in v trdnem stanju ter ga imenujemo kokosovo maslo. 



Popularno je vedno bolj tako v kozmetični kot prehrambni industriji – dobro je za uživanje in nanašanje na telo za nego. Hladno stisnjeno, ekstra deviško, nerafinirano in nehidrogenirano kokosovo olje je izjemno zdravo in koristno za človeško telo. Je namreč naravni antioksidant, ki upočasnjuje staranje in poskrbi za proste radikale v telesu, ki so sicer znani povzročitelji številnih bolezni in drugih zdravstvenih težav. Uporablja se ga kot sredstvo za nego kože in las ter je primerno tudi za pripravo hrane in uživanje. Redna uporaba kokosovega olja bo vidno izboljšala kakovost in lepoto vaših nohtov, las in kože, ki bo kar sijala od zdravja. 

 

Kuhanje s kokosovim oljem:  

- pri praženju zelenjave, 

- peki sladic, 

- z njim obogatite smutije, 

- izboljšate omake, 

- pripravite bolj zdrave kokice, 

- postrežete z odlično penasto kavo. 

- in še in še ... 



A če boste ostali le pri tem, boste zamudili ogromno. Čudežno olje morate obvezno dodati tudi v vaš vsakdanji lepotni režim. Kokosovo olje lahko uporabite za kožo in nego las. 



Nega kože in telesa 

Kokosovo olje odlično deluje kot učinkovit vlažilec za kožo, vključno s suho. Zaradi vsebnosti antioksidantov pa kokosovo olje za obraz deluje blagodejno in zavira tudi nastanek gubic ter preprečuje povešanje kože. 



Kokosovo maslo za obraz uporabimo na načine:  

- kot odstranjevalec ličil 

Nekaj olja nanesite na blazinico vate ter si nežno, a temeljito očistite ličila. Kokosovo olje za obraz deluje čistilno in negovalno. 



- za suho, razdraženo kožo, ekceme  

Zmešajte kokosovo in ognjičevo olje ter nanesite na razdraženo, rdečo kožo. Presenečeni boste nad učinkom. 



Kokosovo olje za telo uporabimo na načine:  

- sprostilno ter negovalno masažno olje  

Kokosovemu olju dodajte nekaj kapljic sivkinega eteričnega olja ter pomešajte. Kokosovo maslo za kožo deluje sproščujoče in negovalno. 

- bolj gladka koža  

Zmešajte polovico skodelice soli (ali kristalnega sladkorja) ter polovico skodelice kokosovega olja. Sladkor in kokosova mast za kožo delujeta kot odličen piling, ki ga lahko uporabite med tuširanjem. Kokosovo olje za kožo deluje kot odličen naravni piling ter jo pusti gladko in sijočo.

_ pripomoček pri britju nog  

Uporabimo ga lahko kot učinkovito nadomestilo pene za britje, pri čemer bo vaše noge tudi navlažilo. 



Kokosovo maslo za lase 

Kokosovo olje poskrbi za zdrave lase, hkrati pa jim poudari sijaj. Odlično prodre v notranjost lasu in je vir pomembnih proteinov, ki so potrebni za obnovo poškodovanih las. 

- negovalni balzam za lase  

Kokosovo olje zvečer nanesite na lase, lase počešite, zavijte v figo ter si okrog glave ovijte brisačo. Zjutraj si lase umijte kot običajno. 

- maska za močnejše lase  

Zmešajte surovo jajce z nekaj žlicami kokosovega olja, mešanico nanesite na lase. Vse skupaj pokrijte s plastično vrečko in pustite, da mešanica deluje kakšno uro. Nato si umijte lase s šamponom. Kokosovo olje je odlična maska za lase. 

- prhljaj  

Zaradi močnih antibakterijskih ter antiglivičnih lastnosti je kokosovo olje odlično tudi za nego lasišča s prhljajem. Vmasirajte ga v lasišče, pustite kakšno uro, nato si umijte lase. 



 


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.