Moj urbani vrtiček

Moj urbani vrtiček

Prišel je čas, ko se morajo moje začimbe in zelišča preseliti iz vrta v kuhinjo, da mi jih ne bo nesla slana. Ker pri kuhanju naravnost obožujem sveže začimbe sem se odločila, da si letos v kuhinji naredim mini zeliščni vrt. Hja …prostora v kuhinji nimam ravno dosti, zato sem iskala nekaj, s čimer bi vsa moja zelišča lahko iz vrta prestavila v kuhinjo.

Kot strela iz jasnega pa sej je ravno ob pravem času pred mano znašel projekt Štartaj Slovenija, kjer se predstavljajo slovenski podjetniški upi. Med njimi je tudi Anej Sirk in njegov urbani vrtiček, namenjen gojenju in uporabi dišavnic ter svežih zelišč na dosegu roke. MOJA REŠITEV JE TU :)

Nisem potrebovala dvakrat pomislit, ampak sem se kar takoj odločila za investicijo v Urban Planty, ki sem ga kupila v Intersparu. Glavni razlog za nakup je bila seveda moja želja po svežih začimbah in zeliščih na dosegu roke, z veseljem pa podprem tudi mlade slovenske podjetnike, ki si upajo uresničiti svoje ideje – tako je prav! Ob tem pa seveda pomislim na naju z Andrejo, kako sva se pred dobrimi tremi leti tudi midve odločili, da uresničiva svojo idejo - spletno trgovino Malinca.

Rečeno storjeno! Ta vikend je bil čas za presajanje in postavljanja mojega prvega kuhinjskega urbanega vrtička. Skupaj z mojim dragim sva se tako lotila dela in v eni uri postavila Urban Planty in posadila vse začimbe in zelišča.

V paketu Urban Planty sem dobila teleskopsko nastavljivo stojalo, ki ga ni potrebno ''šraufati'' v steno/tla/strop. To mi je čisto hudo, saj lahko sedaj svoj urbani vrtiček brez večjih težav prestavim ob lepem, sončnem in toplem jesenskem vremenu na teraso, da posrkajo začimbe sončne žarke, pozimi pa v hišo. Tako sem ga ob jesenskem vremenu za začetek postavila kar na teraso.

Poleg nastavljivega stojala sem dobila v paketu še 9 lončkov iz jute, ki mojim začimbam in zeliščem omogočajo še boljše pogoje za rast.

S pomočjo organske zemlje Homeogarden sem si posadila oziroma presadila 9 zelišč in začimb, ki jih najpogosteje uporabljam, in sicer rožmarin, peteršilj, origano, timijan, šetraj, žajbelj, navadno in maroško meto, ter olivno zelišče.

Za naravno krepitev in večjo odpornost mojih začimb in zelišč skozi vso leto uporablja homeopatsko sredstvo za začimbe in dišavnice Homeogarden, ki mojim začimbam in zeliščem, daje še boljši vonj, okus in seveda zdravje brez uporabe agrokemikalij.

Tako bom imela celo zimo pri kuhi vse začimbe in zelišča na dosegu roke :D

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Malinca Nastja