Orada v pečici

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Orada je odlična izbira za kosilo. V pekač lahko zraven naložimo še krompir in drugo zelenjavo (papriko, korenje...) in tako imamo vse skupaj pripravljeno v pečici. Postrežemo z veliko skledo zelene solate.

SESTAVINE:
 
* 2 oradi
* 2 rezini limone
* 3 stroki česna
* peteršilj
* olivno olje
* belo vino
 
OPIS POSTOPKA: Česen in peteršilj na drobno nasekljamo in ga zmešamo z malo olivnega olja. Očiščeni ribi speremo in ju najprej namažemo po notranjosti, nato pa še po obeh straneh. V notranjost damo v vsako ribo 1 rezino limone (da riba ostane sočna). Ribo pustimo vsaj 2-3 ure v marinadi. Položimo jo v pekač in jo polijemo z 0,5 dcl belega vina. Pečemo približno 30 minut na 180 stopinjah. 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA:
 Malinca Andreja

Orada je odlična izbira za kosilo. V pekač lahko zraven naložimo še krompir in drugo zelenjavo (papriko, korenje...) in tako imamo vse skupaj pripravljeno v pečici. Postrežemo z veliko skledo zelene solate.SESTAVINE: * 2 oradi * 2 rezini limone * 3 stroki česna * peteršilj * olivno olje* belo vino  OPIS POSTOPKA: Česen in peteršilj na drobno nasekljamo in ga zmešamo z malo olivnega olja. Očiščeni ribi speremo in ju najprej namažemo po notranjosti, nato pa še po obeh straneh. V notranjost damo v vsako ribo 1 rezino limone (da riba ostane sočna). Ribo pustimo vsaj 2-3 ure v marinadi. Položimo jo v pekač in jo polijemo z 0,5 dcl belega vina. Pečemo približno 30 minut na 180 stopinjah.  ČAS PRIPRAVE: 15 minut + pekaRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja Česen in peteršilj na drobno nasekljamo in ga zmešamo z malo olivnega olja. Očiščeni ribi speremo in ju najprej namažemo po notranjosti, nato pa še po obeh straneh. V notranjost damo v vsako ribo 1 rezino limone (da riba ostane sočna). Ribo pustimo vsaj 2-3 ure v marinadi. Položimo jo v pekač in jo polijemo z 0,5 dcl belega vina. Pečemo približno 30 minut na 180 stopinjah. 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek