Orada v pečici
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Orada v pečici

1
Orada je odlična izbira za kosilo. V pekač lahko zraven naložimo še krompir in drugo zelenjavo (papriko, korenje...) in tako imamo vse skupaj pripravljeno v pečici. Postrežemo z veliko skledo zelene solate.

SESTAVINE: 
* 2 oradi
* 2 rezini limone
* 3 stroki česna
* peteršilj
* olivno olje
* belo vino
 
OPIS POSTOPKA: Česen in peteršilj na drobno nasekljamo in ga zmešamo z malo olivnega olja. Očiščeni ribi speremo in ju najprej namažemo po notranjosti, nato pa še po obeh straneh. V notranjost damo v vsako ribo 1 rezino limone (da riba ostane sočna). Ribo pustimo vsaj 2-3 ure v marinadi. Položimo jo v pekač in jo polijemo z 0,5 dcl belega vina. Pečemo približno 30 minut na 180 stopinjah. 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
  * 2 oradi * 2 rezini limone * 3 stroki česna * peteršilj * olivno olje * belo vino    Česen in peteršilj na drobno nasekljamo in ga zmešamo z malo olivnega olja. Očiščeni ribi speremo in ju najprej namažemo po notranjosti, nato pa še po obeh straneh. V notranjost damo v vsako ribo 1 rezino limone (da riba ostane sočna). Ribo pustimo vsaj 2-3 ure v marinadi. Položimo jo v pekač in jo polijemo z 0,5 dcl belega vina. Pečemo približno 30 minut na 180 stopinjah. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Silvo Pirc

NAREDILI ZA SILVESTROVO 2020, DODALI SMO SE VEJICO ROŽMARINA TER
PAR REZIN PARADIŽNIKA. ZELO DOBRO.