Orada v pečici
1
Orada je odlična izbira za kosilo. V pekač lahko zraven naložimo še krompir in drugo zelenjavo (papriko, korenje...) in tako imamo vse skupaj pripravljeno v pečici. Postrežemo z veliko skledo zelene solate.
SESTAVINE:
* 2 oradi
* 2 rezini limone
* 3 stroki česna
* peteršilj
* olivno olje
* belo vino
OPIS POSTOPKA: Česen in peteršilj na drobno nasekljamo in ga zmešamo z malo olivnega olja. Očiščeni ribi speremo in ju najprej namažemo po notranjosti, nato pa še po obeh straneh. V notranjost damo v vsako ribo 1 rezino limone (da riba ostane sočna). Ribo pustimo vsaj 2-3 ure v marinadi. Položimo jo v pekač in jo polijemo z 0,5 dcl belega vina. Pečemo približno 30 minut na 180 stopinjah.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Silvo Pirc
NAREDILI ZA SILVESTROVO 2020, DODALI SMO SE VEJICO ROŽMARINA TERPAR REZIN PARADIŽNIKA. ZELO DOBRO.