Okusna in enostavna pica brez OH

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.8)
Št. ocen: 9

Si ljubitelj pice pa ne veš kako bi se izognil ogljikovim hidratom? Prišel si na pravo mesto! Tukaj je recept za pico brez OH!

SESTAVINE:
Za testo:
* 3 jajca
* 100g kremnega sira
* ščepec pecilnega praška
Nadev:
* 1 žlica kisle smetane(lahko tudi paradižnikove mezge)
* 10 rezin salame piščančje prsi
* 80g naribanega sira
* 1/2 paradižnika 
 
OPIS POSTOPKA: Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg med rumenjake pa vmešamo kremni sir in ščepec pecilnega praška. Po okusu lahko še ščepec soli.(Ta recept sem našla med Malincinimi recepti) Rumenjake s kremnim sirom umešamo med sneg. Maso zlijemo na pekač(najboljše okrogel) in jo postavimo za 20 minut v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj. Po 20 minutah vzamemo pekač ven in testo po želji obložimo.
Za začetek je najbolje namazati paradižnikovo mezgo ali kislo smetano nato pa pico obložimo s salamo po okusu in s sirom ter na vrhu narezanimi paradižniki. Postavimo še za 10 minut v pečico da se sir stopi in rahlo porjavi.
 
ČAS PRIPRAVE: 35 min 
RECEPT SESTAVILA:
 Urša Krmelj
 
 

 

 

 

Si ljubitelj pice pa ne veš kako bi se izognil ogljikovim hidratom? Prišel si na pravo mesto! Tukaj je recept za pico brez OH! SESTAVINE: Za testo: * 3 jajca * 100g kremnega sira * ščepec pecilnega praška Nadev: * 1 žlica kisle smetane(lahko tudi paradižnikove mezge) * 10 rezin salame piščančje prsi * 80g naribanega sira * 1/2 paradižnika    OPIS POSTOPKA: Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg med rumenjake pa vmešamo kremni sir in ščepec pecilnega praška. Po okusu lahko še ščepec soli.(Ta recept sem našla med Malincinimi recepti) Rumenjake s kremnim sirom umešamo med sneg. Maso zlijemo na pekač(najboljše okrogel) in jo postavimo za 20 minut v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj. Po 20 minutah vzamemo pekač ven in testo po želji obložimo. Za začetek je najbolje namazati paradižnikovo mezgo ali kislo smetano nato pa pico obložimo s salamo po okusu in s sirom ter na vrhu narezanimi paradižniki. Postavimo še za 10 minut v pečico da se sir stopi in rahlo porjavi.   ČAS PRIPRAVE: 35 min RECEPT SESTAVILA: Urša Krmelj     Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg med rumenjake pa vmešamo kremni sir in ščepec pecilnega praška. Po okusu lahko še ščepec soli.(Ta recept sem našla med Malincinimi recepti) Rumenjake s kremnim sirom umešamo med sneg. Maso zlijemo na pekač(najboljše okrogel) in jo postavimo za 20 minut v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj. Po 20 minutah vzamemo pekač ven in testo po želji obložimo. Za začetek je najbolje namazati paradižnikovo mezgo ali kislo smetano nato pa pico obložimo s salamo po okusu in s sirom ter na vrhu narezanimi paradižniki. Postavimo še za 10 minut v pečico da se sir stopi in rahlo porjavi.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek