Ohrovtov čips
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ohrovtov čips

SESTAVINE:

* kodrolistni ohrovt

* olje (olivno / sezamovo...)

* himalajska sol

* začimbe (kurkuma, poper, rdeča paprika, čili...)

* po želji še semena, oreščki...




OPIS POSTOPKA: Ohrovtove liste operemo, osušimo na servetu in jih raztrgamo na manjše kose. V skodelici zmešamo olje in začimbe po okusu. Pri omakicah lahko res ekspirimentiramo... dodamo lahko semena (npr. sezam, lan,...), oreščke (arašidi, indijski oreški,...), dodamo lahko sojino omako, česen itd. V kolikor dodamo oreščke vse skupaj zmeljemo

v mešalniku in prelijemo čez ohrovt. Z roko dobro premešamo in razporedimo čez pekač s peki papirjem. Lahko pripravimo tudi v dehitratorju ali v ventilacijski pečici, kjer pečemo na 130 stopinjah prb. 30 minut. Vmes lahko narahlo premešamo oz. spremljamo da se nam ne zažge. Čips lahko jemo kot samostojni prigrizek ali kot priloga k jedem.



ČAS PRIPRAVE: 40 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja  


,* kodrolistni ohrovt ,* olje (olivno / sezamovo...) ,* himalajska sol ,* začimbe (kurkuma, poper, rdeča paprika, čili...) ,* po želji še semena, oreščki... , , Ohrovtove liste operemo, osušimo na servetu in jih raztrgamo na manjše kose. V skodelici zmešamo olje in začimbe po okusu. Pri omakicah lahko res ekspirimentiramo... dodamo lahko semena (npr. sezam, lan,...), oreščke (arašidi, indijski oreški,...), dodamo lahko sojino omako, česen itd. V kolikor dodamo oreščke vse skupaj zmeljemo v mešalniku in prelijemo čez ohrovt. Z roko dobro premešamo in razporedimo čez pekač s peki papirjem. Lahko pripravimo tudi v dehitratorju ali v ventilacijski pečici, kjer pečemo na 130 stopinjah prb. 30 minut. Vmes lahko narahlo premešamo oz. spremljamo da se nam ne zažge. Čips lahko jemo kot samostojni prigrizek ali kot priloga k jedem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.