Odlični buhtlji

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:Slastni domači buhteljni
* 0,5 kg moke za kvašeno in vlečeno testo
* 3 rumenjaki
* limonina lupinica
* 2 dcl toplega mleka
* 50 g kokosovega sladkorja
* 2 žlici kokosovega olja
* 1 kocka kvasa
* domači rum za kuhanje
* himalajska sol
* marmelada po izbiri

OPIS POSTOPKA: V toplo mleko (mleko ne sme biti vroče!) nadrobimo kvas in dodamo ščepec sladkorja. Postavimo na toplo, da kvasovke začnejo delovati. Sladkor in toplo mleko pospešujeta delovanje kvasovk. Postopek traja nekje 10 minut.


Vzamemo novo posodo in vanjo damo 3 rumenjake, naribamo limonino lupinico, dodamo malo ruma za kuhanje in preostali kokosov sladkor. Nazadnje dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.


V večjo posodo v kateri bomo zmes mešali nasujemo moko in dodamo malo soli. Naredimo jamico na sredini in vanjo vlijemo sestavine in preostalih posod. Nato vzamemo električni mešalnik in uporabimo spiralne ročke. Začnemo mešati v sredini jamice in postopoma, ko se testo gosti po potrebi dolivamo mleko. Dobiti moramo gosto in gladko testo. Pravilno vgneteno testo je prožno in se ne prijemlje posode.


Posodo s testom postavimo na toplo, pokrijemo in pustimo, da vzhaja tako dolgo da se podvoji.


Na pomokano površino razvaljamo testo v obliki kvadrata, razrežemo na manjše kvadrate (cca. 16 kom), na vsakega damo pol žličke poljubne marmelade ali kakšnega drugega nadeva, zapognemo in stisnemo robove.


Buhtlje povaljamo v stopljenem maslu ali olju in jih nadevamo v večji pekač, da še enkrat narastejo (pustimo jih stati približno 20 minut).


Pekač damo v pečico, ki smo jo ogreli na 180 stopinj in pečemo 40 minut.


ČAS PRIPRAVE: 20minut + vzhajanje + peka v pečici
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek