Ocvrti bezgovi cvetovi

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* cca. 10 bezgovih cvetov
* 1 jajce velikosti L
* 100 g pirine polnozrnate moke
* 2 čajni žlički kokosovega sladkorja
* ščep soli
* ščep sode bikarbone
* 1 dl mleka po želji (živalskega ali rastlinskega)
* olje za cvrtje ali arašidovo olje

OPIS POSTOPKA: Bezgove cvetove speremo in položimo na papirnate brisačke, da se osušijo. Sestavine za testo zmešamo z električnim mešalcem. V ponvi segrejemo olje za cvrtje (toliko olja, da pokrije dno ponve). Cvetove enega po enega pomakamo v testo in polagamo v vročo ponev na olje. Cvetove najprej do zlatorjavega popečemo na eni strani. Nato s škarjami porežemo stran peclje, obrnemo in pečemo/cvremo še na drugi strani. Ocvrte cvetove po želji potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo z najljubšo marmelado ali s čežano.

Pa dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek