Prevzemi bon za 15 €

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Noro dobra lečina mineštra
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Noro dobra lečina mineštra

Leča vsebuje skoraj 50% ogljikovih hidratov in je tudi zelo bogat vir beljakovin, saj jih vsebuje okoli 24 %. Maščob ima največ dva odstotka. Bogata je z dietnimi vlakninami in je čedalje bolj priljubljena v kulinariki. Lečina mineštra pogreje in nasiti, vanjo pa lahko vključiš še dodatno zelenjavo po želji.

SESTAVINE:  
* 300 g leče (npr. gorske)
* 4 korenčki 
* 1 čebula 
* 2 žlici olivnega olja
* 3 stroki česna
* cvetača
* začimbe (sol, poper, čili, peteršilj, majaron,...)
* voda 
 

OPIS POSTOPKA: Lečo za vsaj 2 uri namočimo v vodi. Na olivnem olju prepražimo narezano čebulo in dodamo na poljubne koščke narezano korenje. Ko je korenje prepraženo (minuta ali dve), dodamo še sesekljan česen in lečo, ki se je z namakanjem zmehčala. Zalijemo s tremi kozarci vode. Po 5 minutah vrenja dodamo še približno eno osmino narezane glave cvetače in začimbe po okusu. Kuhamo 45 minut do 1 ure, sproti pa dodajamo vodo, da nastane gostejša juha. Tako pripravljeno lečino mineštro lahko postrežemo kot samostojno jed, lahko pa je priloga pečeni ajdovi kaši, prepraženemu brstičnemu ohrovtu, testeninam,...

ČAS PRIPRAVE: 180 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tomaž Žigon 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti