Nizkokalorična beljakovinska tortica s fižolom in korenčkom

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Slastna tortica, ki se kar topi v ustih, nikoli nebi uganili, da je testo narejeno iz fižola in korenčka.

SESTAVINE:Nizkokalorična beljakovinska tortica s fižolom in korenčkom300x300

Za testo:
* 200g fižola v zrnju
* 50g naribanega korenčka
* 40g rozin
* 5 beljakov
* 30g kokosove moke
* 50g vanilijevega wheya (beljakovine)
* 150ml mleka
* 10g naribanega ingverja
* par ščepcov cimeta
* pol žličke pecilnega praška

Za premaz potrebujemo še:
* 200g posnete skute
* 170g grškega jogurta Total 5%
* 25g vanilijevega wheya (beljakovine)

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za testo zmešamo skupaj, damo v dva pekača (jaz sem uporabil pekač premera 22 cm) in pečemo 20-25 minut na 170 stopinjah. Ko se testo ohladi, zmešamo skuto z wheyem in premažemo kot je na sliki.

Hranilne vrednosti: - 1215 kCal - 135 B, 75 OH, 35 M, 20g vlaknin

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek