Nizkokalorična beljakovinska tortica s fižolom in korenčkom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Nizkokalorična beljakovinska tortica s fižolom in korenčkom

Slastna tortica, ki se kar topi v ustih, nikoli nebi uganili, da je testo narejeno iz fižola in korenčka.



SESTAVINE:

Za testo:

* 200g fižola v zrnju

* 50g naribanega korenčka

* 40g rozin

* 5 beljakov

* 30g kokosove moke

* 50g vanilijevega wheya (beljakovine)

* 150ml mleka

* 10g naribanega ingverja

* par ščepcov cimeta

* pol žličke pecilnega praška


Za premaz potrebujemo še:

* 200g posnete skute

* 170g grškega jogurta Total 5%

* 25g vanilijevega wheya (beljakovine)



OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za testo zmešamo skupaj, damo v dva pekača (jaz sem uporabil pekač premera 22 cm) in pečemo 20-25 minut na 170 stopinjah. Ko se testo ohladi, zmešamo skuto z wheyem in premažemo kot je na sliki.



Hranilne vrednosti: - 1215 kCal - 135 B, 75 OH, 35 M, 20g vlaknin



ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko  


, Vse sestavine za testo zmešamo skupaj, damo v dva pekača (jaz sem uporabil pekač premera 22 cm) in pečemo 20-25 minut na 170 stopinjah. Ko se testo ohladi, zmešamo skuto z wheyem in premažemo kot je na sliki. Hranilne vrednosti: - 1215 kCal - 135 B, 75 OH, 35 M, 20g vlaknin
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.