Natur Musli tablica
SESTAVINE (za 15-20 energijskih tablic - kock*):
* 100-150 g ovsenih kosmičev (lahko zmletih) 
* 70-100 g riževih napihnjencev 
* 50-100 g indjiskih oreščkov (narezanih na koščke) 
* 100 g mandljev v lističih 
* 50 g chia semen 
* 50 g sezama 
* 50 g kokosa 
* 60 g beljakovin v prahu z okusom po želji 
* Ščepec soli 
* 1 žlica cimeta v prahu 
* 100 g medu (po potrebi) 
* 100 g kokosovega olja (po potrebi) 
Vse sestavine lahko po količini prilagajamo oz. zamenjamo
 OPIS POSTOPKA: 1. V večji posodi zmešamo vse sestavine razen medu in kokosovega olja. 
2. Za bolj kompaktno teksturo energijskih tablic priporočam, da polovico količine ovsenih kosmičev zmeljemo v ovseno moko. 
3. Vse suhe sestavine dobro premešamo in jih nato prelijemo z medom in kokosovim oljem. Ponovno premešamo (tako, da so vse sestavine dobro in enakomerno premešane z medom in kokosovim oljem). 
4. Pekač obložimo s peki papirjem in pečico segrejemo na 160°C. 
5. Maso predevamo v pekač in jo dobro pritisnemo ob dno in robove. Poravnamo zgornjo plast. 
6. Pečemo 20-25 min na 160°C. 
7. Tablice popolnoma ohladimo, da se strdijo. 
8. Tablice še v pekaču narežemo na kose/kocke.
ČAS PRIPRAVE: 15 min + pečenje in ohlajanje 
RECEPT PRIPRAVILA: Lana Matjašič Filipič
 
 
                                     
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentarji (0)