Kolagen za sijočo kožo, lase, sklepe, kosti in prebavo

Kolagen za sijočo kožo, lase, sklepe, kosti in prebavo

3

Kolagen … Kamorkoli se obrneš, povsod kolagen – na socialnih omrežjih, v trgovinah, na letakih … Omenjajo ga številne zvezdnice, saj naj bi šlo za pravi eliksir mladosti. Prav zaradi njega se menda lahko v kamere smehljajo s popolno kožo in čisto brez gub. Roko na srce, najbrž jim pri tem ne pomaga samo ta najnovejši trend. A zadevica, na katero prisegajo lepe zvezdnice in blogerke, vseeno ni čisto iz trte izvita.

A kaj je pravzaprav ta vroči trend?

Kolagen je tista snov, ki predstavlja 30 % človeškega telesa. Veliko, se strinjaš? Brez njega bi se koža povesila, odpadli bi ti lasje in nohti, kosti bi postale krhke … skratka, telo bi se preprosto sesedlo… Je namreč eden ključnih gradnikov kože, mišic, kosti, zob, kit …

Je kot lepilo, ki je pomemben gradnik celic in posledično telo dobesedno drži skupaj. In ker kot tak igra tudi veliko vlogo pri elastičnosti vezi in kože, trdnosti nohtov in las ter celo zdravem hormonskem ravnovesju. Zato je pomembno, da telo proizvede dovolj kolagena …

Učinki kolagena

Žal pa obstaja ena težavica …

Že po 25. letu, pri nekaterih pa celo še prej, začne tvorba kolagena v telesu upadati. Vsako leto se ta zmanjša za kar 1 %–2 %.  Poleg tega pa smo izpostavljeni še zunanjim dejavnikom, kot so UV-žarki, onesnaženost, napačna prehrana in kupu drugih škodljivih navad. To lahko povzroči, da kolagen v telesu še hitreje kopni, posledice pa so še močneje vidne …

Pojavijo se gubice, koža postaja upadla in manj čvrsta, tudi celulit in strije se pojavijo prej. Na kratko – začnemo se vidno starati …

Pa obstaja tudi naravna pot do več kolagena?

Razveseljiva novica je, vsekakor obstaja. Hkrati pa se na tej poti skriva nekaj pasti, na katere moramo biti nujno pozorni. Trg je namreč zaradi popularnosti kolagena dobesedno zasičen z raznimi kolagenskimi praški in dodatki. Njihova sestava je velikokrat nejasna ali pa slabo razložena in tako se ti pogosto ne more niti sanjati, kako ti dodatki delujejo, če seveda sploh delujejo …

A kako za vraga naj človek v tej zmedi pride do večje razpoložljivosti kolagena v telesu in s tem do mladostnega videza, bolj gibkih sklepov in splošno boljših telesnih funkcij?

V prvi vrsti potrebuješ nekaj, kar bodo tvoji fibroblasti sploh lahko pretvorili v kolagen. Fibroblasti so namreč tiste posebne celice, ki kolagen izdelujejo. Če ga lahko izdelajo dovolj, potem je telo veliko bolj mladostno, koža napeta in gladka, hkrati pa je tudi počutje veliko boljše.

Praktično vsem kolagenskim dodatkom na trgu je skupno to, da so živalskega izvora. Pogosto gre za dodatke, ki so pridobljeni iz manj kakovostih stranskih živalskih produktov, nekatere različice pa pridobivajo tudi iz rib.

Od uživanja takih kolagenskih dodatkov sicer ne umreš, toda …

Najbrž si vseeno želiš zase dobro poskrbeti in te slabi dodatki res ne mikajo. Morda te strese ob misli na uživanje predelanih živalskih kit in ostankov, še večji problem pa imaš, če živalskih izdelkov iz takih ali drugačnih razlogov tudi drugače sploh ne želiš uživati.

Obstaja pa še ena pot

Sliši se predobro, da bi bilo resnično, ampak telesu lahko z dodajanjem določenih snovi pomagamo, da začne ponovno v večji meri izdelovati svoj lasten kolagen. In ne, to ni veganski kolagen, ker kot takšen žal ne obstaja …

Obstajajo pa vitamini, minerali in druge snovi, ki telesu pomagajo, da deluje v tako optimalnem stanju, da lahko pospešeno izdeluje kolagen in ohranja svojo mladostnost.

Morda zveni običajno, a …

Spet smo pri zdravi prehrani in življenjskemu slogu … Za tvorjenje kolagena se priporoča čim več sadja bogatega z vitaminom C, pa tudi dodatek MSM-ja oz. minerala lepote je odličen. Potrebuješ tudi aminokisline, ki se nahajajo v živilih, kot so chia semena, goji jagode, spirulina, pšenična in ječmenova trava, fižol in oreščki …

Za pravilno delovanje vseh funkcij telesa in posledično tudi tvorbo kolagena moramo dovolj spati, se izogibati škodljivim rečem, kot so alkohol in cigareti in vsekakor poskrbeti tudi za gibanje. Vitalnost in spodbujanje delovanja telesa sta pač ključna za resnično mladosten videz in dobro počutje.

Ja, saj zveni dobro, a vedno pa res nimam časa za vse to!

Verjemi mi, jaz te čisto razumem … Če si še tako želimo živeti zdravo, nam hiter tempo življenja kdaj dobesedno prepreči, da bi zaužili vse, kar naše telo potrebuje. Tudi meni se to zgodi, pa se resnično trudim ... Tudi če se res res potrudimo, si pripravljamo vse obroke in pojemo veliko zelenjave, je težko vedeti, ali smo iz hrane res dobili dovolj vseh hranil.

Da ne bo pomote, dobro se je potruditi in živeto kolikor se da zdravo, a malce lahko tukaj vseeno "pogoljufamo" in si pomagamo s kakšnim primernim in čim bolj naravnim prehranskim dodatkom.

Saj vem, omenila sem, da rastlinskega kolagena ni, toda …

Z veseljem in nepopisnim navdušenjem ti moram nujno nekaj povedati … V Malinci nam je prvim v Sloveniji s pomočjo strokovnjakov uspelo razviti edinstven rastlinski spodbujevalec tvorbe telesu lastnega kolagena. In to čisto BREZ živalskih sestavin.

Gre za izdelek, ki je narejen iz rastlinskih ekstraktov in aminokislin. Je popolnoma brez glutena, brez laktoze in sladkorjev ter primeren tudi za vegane.

Ta revolucionarni izdelek smo poimenovale Kolagen UP

Naj ti podrobneje razložim, katerih pet sestavin ta edinstveni izdelek vsebuje in kako ti le-te lahko pomagajo do več kolagena in do kože kot v mladosti.

1. Najprej bi ti rada povedala nekaj o aminokislinah, brez katerih kolagen v telesu ne more nastati.

Zato smo jih dodale tudi v Kolagen UP. Posebnost kolagena je, da je v veliki meri sestavljen iz treh aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena. Te so glicin, prolin in lizin. Da bi resnično delovale, jih moraš zaužiti dovolj …

Če teh aminokislin v telesu ni dovolj, kolagen nima iz česa nastati. Lahko bi si jih predstavljali kot majhne biserčke, ki jih je nekdo nanizal na ogrlico in jih več hkrati prepletel v spiralne verige. Te verige so tako močne, da se lahko v tkivu lepo prepletejo in skrbijo za to, da koža ostane napeta in gladka, sklepi trdni in zdravi pa tudi lasje in nohti krepki in bleščeči.

2. Mogoče te lahko tole preseneti, a …

Brez vitamina C ne bo nič s kolagenom in tvoje telo se bo sesedlo, kot se je nekoč mornarjem, ki so zboleli za skorbutom. Doletelo jih je slabo celjenje kože, ki je postala zgubana, povešena in obolela. Danes so taka pomanjkanja redka, vseeno pa telo za pospešeno izdelovanje kolagena potrebuje kar precej tega vitamina. Več o vitaminu C in njegovi pomembnosti za kožo si lahko prebereš v znanstvenem članku, ki je bil objavljen tukaj.

In ker je najboljši vir vitamina C mogoče najti v naravi, smo v Kolagen UP dodali prav takega. Gre za vitamin, ki se nahaja v ekstraktu šipka. Saj veš, da so ga že naše babice kuhale, kadar je bilo treba okrepiti imunski sistem.

3. Posajen menda prinaša srečo, v Kolagenu UP pa več kolagena za tvojo kožo

Govorim o bambusu oz. o ekstraktu bambusa. V njem se skriva snov, ki so jo strokovnjaki poimenovali silicijev dioksid. Ta mineral v sledeh je zelo pomemben, ker sodeluje pri procesih, ki omogočajo, da so naši zobje lepi in zdravi. Pa ne le zobje, tudi nohti in lasje.

Ker z leti upada količina silicijevega dioksida v telesu, upada tudi kolagen in posledice so hitrejše staranje kože, manj trdni nohti in lasje. Mineral, ki ga imenujejo tudi silika, je že brez tega, da sodeluje pri procesu tvorbe kolagena tako pomemben, da bi telo brez njega razpadlo. Dokazali so celo, da se ljudem, ki imajo tega minerala v telesu dovolj, kosti v primeru zloma zacelijo prej kot tistim, ki ga nimajo toliko.

4. Lepota po japonsko …

Veš, kaj je tista skrivnost, ki Japonke tudi v starosti ohranja mladostne in lepe? To je zeleni čaj ... Zato Kolagen UP vsebuje tudi ekstrakt zelenega čaja z visoko koncentracijo snovi, ki na telo delujejo kot močan antioksidant in jo ščitijo pred poškodbami, ki jih povzroča sonce.

Izvleček zelenega čaja ščiti celice, ki izdelujejo kolagen pred tem, da bi prezgodaj propadle in deluje protivnetno. Ker te celice dlje obstanejo v koži, jih je posledično tudi več in ker jih je več, je v koži tudi več kolagenskih vezi. Več o tem v študiji tukaj.

5. CERAMOSIDES™ in mladosten videz

Če v zgornji naslov le začudeno strmiš, naj te razveselim s podatkom, da je CERAMOSIDES™ standardiziran in klinično testiran izvleček pšeničnih semen, ki je prava inovacija na področju nege kože.

Če ti tudi to ne pove veliko, naj ti povem, da gre za izvleček, ki oponaša lipide, ki v koži naravno zadržujejo vlago. Pravzaprav so taki lipidi v koži tudi naravno prisotni in skrbijo, da koža ostane dovolj navlažena. To potrjujejo tudi klinične študije – znanstveni članek o tem najdeš tukaj.

Če teh lipidov v koži ni dovolj, bodo vlažilne kreme le težko pomagale, saj bo vsa tekočina iz kože preprosto izhlapela.

Da bi za vlaženje kože poskrbeli tam, kjer problem običajno nastane, torej v telesu, smo te lipide, ki jih imenujemo ceramidi, dodali v Kolagen UP.

Na tak način bo koža navlažena od znotraj navzven. Primerna navlaženost prispeva k lepšemu, bolj napetemu videzu in zmanjševanju težav, kot so srbečice in suhost. Ceramidi namreč sestavljajo kožno bariero, ki zadržuje vlago, taka zaščita pa preprečuje tudi razgradnjo kolagena, ki je ob slabi in poškodovani kožni barieri povečana.

Ceramidi

Ceramidi

Suha in nagubana koža, ki se mečka?

Ne, takšne res ne potrebuješ in izvleček Ceramosides™ ti bo pomagal, da bo ostala lepa in navlažena. Podobno kot pri kolagenu, je tudi ceramidov v koži z leti žal vedno manj, zato jih lahko v telo vnesemo v obliki dodatka iz pšeničnega ekstrakta. Brez skrbi, čeprav gre za izvleček iz pšenice, ta ne vsebuje glutena.

Učinki vidni že po 15 dneh!

Kolagen UP je torej prava zakladnica uravnoteženih snovi, ki spodbujajo tvorbo lastnega kolagena. Pa ne le kože, vse snovi, ki se skrivajo v njem, so zakladnica, ki pozitivno vpliva na stanje tvojega celega telesa. Prvi učinki so vidni že po 15 dneh in se opazijo ravno v povezavi z boljšo navlaženostjo kože.

Lepa koža je pomembna. Tako za zdravje kot tudi za samozavest in s tem za tvoje psihološko zdravje. A zdravje ni le površina tvojega telesa. Posledice pomanjkanja kolagena so globlje. Ker kolagen vpliva na tvoje vezno tkivo, kite, kosti, mišice, lase, nohte in zobe … je zelo pomembno, da ga je tvoje telo sposobno proizvesti dovolj.

S pomočjo odličnega spodbujevalca tvorbe kolagena, kot je Kolagen UP, lahko poskrbiš, da boš še bolj zasijala. Saj veš, dobra nega se začne od znotraj navzven.

Komentarji (3)

Tatjana Božič Geč

Hči in zet jemljeta kolagen UP. Torej dvojno preizkušeno in dvojna odlična ocena.

Mateja Martun

Kolagen up jemljem ze 4. mesec. Moram povedat, da jem še Lepotni mix in camu camu. V tem casu nisem bila niti enkrat prehlajena, koza in lasje so se mi poboljšali v nulo. Lasje in nohti mi tudi rastejo hitreje in lasje mi ne izpadajo. Kožo na obrazu si mažem s sipkovim oljem. Skratka, sem navdusena in bom vse tri izdelke uporabljala se naprej. Malince..... super ste!

Darja Gržina

Dobro se sliši