Nabodala z morskim pridihom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Nabodala z morskim pridihom

SESTAVINE:

* 250 g kozic

* dve večji bučki

* žlica limoninega soka

* olivno olje


Začimbe:

* himalajska sol

* pisani poper

* česen v stroku

* peteršilj

* origano



OPIS POSTOPKA: Kozice operemo, osušimo, začinimo in prelijemo z limoninim sokom (iztisnemo sok iz limone) ter olivnim oljem. Za še boljši okus, lahko kozice pred pečenjem pustimo vsaj 30 minut v marinadi. Bučki olupimo, narežemo na manjše kose in začinimo s soljo, poprom, origanom (dodamo lahko tudi majaron, baziliko). Kozice in bučke izmenično napikamo na nabodala in pečemo na žaru približno 5-10 minut. Poleg si lahko pripravimo še poljubno zelenjavo na žaru in privoščimo skledo domače solate.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut (20 minut priprava, 10 minut pečenje)

RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat


,* 250 g kozic ,* dve večji bučki ,* žlica limoninega soka ,* olivno olje , Kozice operemo, osušimo, začinimo in prelijemo z limoninim sokom (iztisnemo sok iz limone) ter olivnim oljem. Za še boljši okus, lahko kozice pred pečenjem pustimo vsaj 30 minut v marinadi. Bučki olupimo, narežemo na manjše kose in začinimo s soljo, poprom, origanom (dodamo lahko tudi majaron, baziliko). Kozice in bučke izmenično napikamo na nabodala in pečemo na žaru približno 5-10 minut. Poleg si lahko pripravimo še poljubno zelenjavo na žaru in privoščimo skledo domače solate.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.