Miklavževa čokoladna granola
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Miklavževa čokoladna granola

SESTAVINE:

* 1,5 skodelice ovsenih kosmičev⁠
* 0,5 skodelice kokosove moke⁠
* 0,5 skodelice slanih arašidov⁠
* 0,5 skodelice sončničnih semen⁠
* 0,5 skodelice lanenih semen⁠
* 0,5 skodelice nasekljanih lešnikov⁠
* 0,5 skodelice rozin⁠
* 100 g nasekljane temne čokolade (nasekljane)⁠
* 2 žlici kokosovega olja⁠
* 2 žlici medu ⁠
* 2 žlici arašidovega masla ⁠

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine razen rozin premešamo v posodi. V ponvi stopimo 2 zvrhani žlici kokosove maščobe, 2 zvrhani žlici medu in 2 žlici arašidovega masla. Stopljeno maso vlijemo v suho maso in dobro premešamo. Maso razporedimo po pekaču, na katerega predhodno položimo peki papir. Granolo pečemo 20 minut na 180°C. Rozine dodamo 10 minut pred koncem peke, saj se lahko zažgejo. Vmes granolo premešamo, da se lepo zapeče iz vseh strani.

RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič 

* 1,5 skodelice ovsenih kosmičev⁠ * 0,5 skodelice kokosove moke⁠ * 0,5 skodelice slanih arašidov⁠ * 0,5 skodelice sončničnih semen⁠ * 0,5 skodelice lanenih semen⁠ * 0,5 skodelice nasekljanih lešnikov⁠ * 0,5 skodelice rozin⁠ * 100 g nasekljane temne čokolade (nasekljane)⁠ * 2 žlici kokosovega olja⁠ * 2 žlici medu ⁠ * 2 žlici arašidovega masla ⁠  Vse sestavine razen rozin premešamo v posodi. V ponvi stopimo 2 zvrhani žlici kokosove maščobe, 2 zvrhani žlici medu in 2 žlici arašidovega masla. Stopljeno maso vlijemo v suho maso in dobro premešamo. Maso razporedimo po pekaču, na katerega predhodno položimo peki papir. Granolo pečemo 20 minut na 180°C. Rozine dodamo 10 minut pred koncem peke, saj se lahko zažgejo. Vmes granolo premešamo, da se lepo zapeče iz vseh strani.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.