Miklavževa čokoladna granola

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:

* 1,5 skodelice ovsenih kosmičev⁠
* 0,5 skodelice kokosove moke⁠
* 0,5 skodelice slanih arašidov⁠
* 0,5 skodelice sončničnih semen⁠
* 0,5 skodelice lanenih semen⁠
* 0,5 skodelice nasekljanih lešnikov⁠
* 0,5 skodelice rozin⁠
* 100 g nasekljane temne čokolade (nasekljane)⁠
* 2 žlici kokosovega olja⁠
* 2 žlici medu ⁠
* 2 žlici arašidovega masla ⁠

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine razen rozin premešamo v posodi. V ponvi stopimo 2 zvrhani žlici kokosove maščobe, 2 zvrhani žlici medu in 2 žlici arašidovega masla. Stopljeno maso vlijemo v suho maso in dobro premešamo. Maso razporedimo po pekaču, na katerega predhodno položimo peki papir. Granolo pečemo 20 minut na 180°C. Rozine dodamo 10 minut pred koncem peke, saj se lahko zažgejo. Vmes granolo premešamo, da se lepo zapeče iz vseh strani.

RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek