Mehiške tortilije
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Mehiške tortilije

SESTAVINE:
Fižol:
* 1 pločevinka rjavega fižola
* 2 žlici olivnega olja
* 1/2 čebule
* 1 strok česna
* 1/2 skodelice pasiranega paradižnika
* Začimbe po okusu (čili v prahu, paprika v prahu, kumin v prahu, sol, poper...)
* Pest peteršilja
Sveža salsa:
* 1 paradižnik
* 1/2 kumare
* 1/2 paprike
* 1/2 stroka sveže koruze (lahko tut iz pločevinke)
* nekaj vejic svežega koriandra / peteršilja
* 1/2 svežega čilija (po želji)
* 1/2 limete / limone
* sol in poper (po okusu)
* Dodatki: Polnozrnate tortilije Svež avokado, “kisla smetana” iz indijskih oreščkov, kokosov / sojin jogurt, svež koriander / peteršilj 

OPIS POSTOPKA: V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo nasekljano čebulo. Ko postekleni dodamo nasekljan česen, nato pa še fižol, pasiran paradižnik ter začimbe. Na nizkem ognju kuhamo približno 5 minut, vmes premešamo in po potrebi prilijemo kakšno žlico vode. Za salso narežemo vso zelenjavo in začinimo z limetinim sokom in soljo ter poprom. Tortilije segrejemo v suhi ponvi ali v pečici. Postrežemo jih skupaj z fižolom, svežo salso in dodadki po želji. 

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin 
 V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo nasekljano čebulo. Ko postekleni dodamo nasekljan česen, nato pa še fižol, pasiran paradižnik ter začimbe. Na nizkem ognju kuhamo približno 5 minut, vmes premešamo in po potrebi prilijemo kakšno žlico vode. Za salso narežemo vso zelenjavo in začinimo z limetinim sokom in soljo ter poprom. Tortilije segrejemo v suhi ponvi ali v pečici. Postrežemo jih skupaj z fižolom, svežo salso in dodadki po želji. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.