Puding tortica z matcho
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Puding tortica z matcho

SESTAVINE:
80 g mandljev
* 170 g datljev
* 1 vanili vrečka za pripravo pudinga
* 3 jedilne žlice agava sirupa (sladilo)
* 4 dcl mleka
* 80 g svežih borovnic
* 1 čajna žlička matche v prahu
* 1 jedilna žlica chia semen


OPIS POSTOPKA: Mandlje zmeljemo v kuhinjskem mikserju, jim dodamo datlje in še zmiksamo, da dobimo lepljivo zmes. Če je presuha, lahko dodamo žlico ali dve vode, ki bo razmehčala zmes. S pripravljeno zmesjo obložimo dno pekača za male torte v velikosti 18 cm premera in enakomerno razporedimo, pritisnemo, da dobimo lepo dno torte. Pripravljeno postavimo v hladilnik.
Nato skuhamo puding. Vzamemo 1 deciliter manj mleka, kot piše v navodilih z embalaže, da bo bolj kompakten. Segrejemo 3 decilitre mleka, 1 deciliter pa zmešamo skupaj s prahom za puding in ko je dovolj gladek, ga vmešamo v mleko ter pokuhamo, da se zgosti. Ko je puding skuhan vmešamo agavin sirup in matcha prah. Puding nato zlijemo v pekač na tortno dno. Po vrhu razporedimo borovnice in posipamo s chia semeni. Torto pustimo stati, da se puding ohladi, nato pa jo lahko shranimo v hladilnik. 

ČAS PRIPRAVE: 25 min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty

 

 

 

* 80 g mandljev * 170 g datljev * 1 vanili vrečka za pripravo pudinga * 3 jedilne žlice agava sirupa (sladilo) * 4 dcl mleka * 80 g svežih borovnic * 1 čajna žlička matche v prahu * 1 jedilna žlica chia semen  Mandlje zmeljemo v kuhinjskem mikserju, jim dodamo datlje in še zmiksamo, da dobimo lepljivo zmes. Če je presuha, lahko dodamo žlico ali dve vode, ki bo razmehčala zmes. S pripravljeno zmesjo obložimo dno pekača za male torte v velikosti 18 cm premera in enakomerno razporedimo, pritisnemo, da dobimo lepo dno torte. Pripravljeno postavimo v hladilnik. Nato skuhamo puding. Vzamemo 1 deciliter manj mleka, kot piše v navodilih z embalaže, da bo bolj kompakten. Segrejemo 3 decilitre mleka, 1 deciliter pa zmešamo skupaj s prahom za puding in ko je dovolj gladek, ga vmešamo v mleko ter pokuhamo, da se zgosti. Ko je puding skuhan vmešamo agavin sirup in matcha prah. Puding nato zlijemo v pekač na tortno dno. Po vrhu razporedimo borovnice in posipamo s chia semeni. Torto pustimo stati, da se puding ohladi, nato pa jo lahko shranimo v hladilnik. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.