Matcha kroglice s pistacijami

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.5)
Št. ocen: 4

Matcha je fino mleti prah, ki se pridobiva po posebnih postopkih iz listov zelenega čaja. Izvira iz Japonske, kjer jo pijejo praktično vsaki dan in uporabljajo pri pripravi vseh sladic. Matcha ima številne zdravilne lastnosti:

  • Vsebuje ogromno antioksidantov, veliko kalija, vitamina A in C, železa in kalcija – z rednim pitjem tako krepimo imunski sistem.
  • Krepi spomin in koncentracijo.
  • Povečuje raven energije in vzdržljivosti (vsebuje kofein).
  • Pospešuje metamobilizen in pomaga telesu kuriti maščobe približno 4x hitreje od povprečja.
  • Iz telesa odstranjuje težke kovine in strupe.
  • Redno pitje znižuje nivo holesterola.
SESTAVINE: 
* 3/4 lončka indijskih oreščkov
* 1/4 lončka pistacij
* 1/4 lončka nastrganega kokosa
* 2 žlički matche
* 1 zvrhana žlica kokosovega olja
* 12 datljev
* drobljene pisatacije za okrasitev
 
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine zmiksamo v gladko maso in oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v drobljenih pistacijah. Postavimo v hladilnik za vsaj pol ure in nato postrežemo.
 
Jaz za miksanje uporabljam aparat od Brauna. 
 
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Nastja

Matcha je fino mleti prah, ki se pridobiva po posebnih postopkih iz listov zelenega čaja. Izvira iz Japonske, kjer jo pijejo praktično vsaki dan in uporabljajo pri pripravi vseh sladic. Matcha ima številne zdravilne lastnosti: Vsebuje ogromno antioksidantov, veliko kalija, vitamina A in C, železa in kalcija – z rednim pitjem tako krepimo imunski sistem. Krepi spomin in koncentracijo. Povečuje raven energije in vzdržljivosti (vsebuje kofein). Pospešuje metamobilizen in pomaga telesu kuriti maščobe približno 4x hitreje od povprečja. Iz telesa odstranjuje težke kovine in strupe. Redno pitje znižuje nivo holesterola. SESTAVINE:  * 3/4 lončka indijskih oreščkov* 1/4 lončka pistacij* 1/4 lončka nastrganega kokosa* 2 žlički matche* 1 zvrhana žlica kokosovega olja* 12 datljev* drobljene pisatacije za okrasitev   OPIS POSTOPKA: Vse sestavine zmiksamo v gladko maso in oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v drobljenih pistacijah. Postavimo v hladilnik za vsaj pol ure in nato postrežemo.   Jaz za miksanje uporabljam aparat od Brauna.    ČAS PRIPRAVE: 20 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek