Maslo iz treh vrst oreščkov

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
* 125 g nesoljenih praženih arašidov
* ščepec soli
* 100 g praženih mandljev ali
* 100 g ameriških orehov
 

OPIS POSTOPKA:
 V visoko zmogljiv (vsaj 800w) stresemo arašide in dodamo ščepec soli. Arašide meljemo pri najvišji hitrosti 1 min. Postrgamo robove in premešamo ter meljemo dalje še nekaj minut. Po preteku približno 5ih minut iz arašidov nastane tekoče maslo. Vmes po potrebi premešamo. Šele, ko dobimo iz arašidov tekoče arašidovo maslo, lahko dodamo še pražene mandlje ali orehe. Meljemo, dokler ne dobimo želene strukture. Pomembno je, da najprej arašide zmeljemo do maslene - tekoče strukture. Po želji lahko dodamo kakšno vanili aromo, cimet, kokos, proteine itd.

ČAS PRIPRAVE: 15 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek