Malinova pita iz amaranta

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Recept je primeren za antikandida dieto.

SESTAVINE:Malinova pita iz amaranta 300x300
Za testo:
* 3/4 skodelice amaranta
* 100 g mletih mandljev
* 100 g mandljevih lističev
* 1 skodelico mletih lanenih semen
* 3 žlice kokosovega olja
* 1čajno žličko muškatnega oreščka

Za kremo:
* večjo košarico malin (maline lahko zamenjamo tudi z jagodami)
* 1 sladko smetano
* 250 g skute
* 3 velike žlice mascrapone sira
* 1 žlica stevie (po želji tudi več) Malinova pita iz amaranta300x225

OPIS POSTOPKA:
 Amarant dobro skuhamo v dvakratni osoljeni količini vode. Naj vre 20 min oz dokler se ne pokuha vsa voda. K ohlajenemu amarantu postopoma dodajamo ostale sestavine, da nastane testo, ki se lahko oblikuje. Razporedimo ga na pomaščenem pekaču za pite in pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 30 min, tako da se posuši. Ko je testo ohlajeno, nanj posujemo plast mandljevih lističev. Stepemo sladko smetano. V drugi posodi stepemo skuto in mascrapone. K masi iz skute in mascrapone počasi vmešamo stepeno sladko smetano in stevio, rahlo stepemo. Rahlo kremo razporedimo na ohlajeno testo. Dekoriramo s svežimi malinami.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Antikandida dieta

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek