Kako očistiti črevesje s samo dvema sestavinama?

Kako očistiti črevesje s samo dvema sestavinama?

5

Črevesje je del našega prebavnega sistema, ki je zadolženo za prebavo in absorbcijo hranil iz hrane ter izločanje neprebavljenih ostankov hrane in toksinov iz našega telesa. Da je naše črevesje potrebno očistiti se pogosto zavemo šele takrat, ko nastopijo prve težave.

Običajno so to težave pri odvajanju (zaprtost, driska), napet trebuh in vetrovi, ki pa se lahko razvijejo v resnejše bolezni. Stres, nepravilno prehranjevanje in zdravila so le nekateri dejavniki, ki negativno vplivajo na našo črevesno floro, zavirajo njeno peristaltiko, rušijo ravnovesje med dobrimi in slabi bakterijami v črevesju in načenjajo črevesno steno.


Črevesno floro sestavljajo mikroorganizmi, ki živijo v črevesju in jih delimo na dobre, to so t.i. »probiotiki«, ki ugodno vplivajo na naše zdravje in slabe mikroorganizme. Obe vrsti sta naravno prisotni v našem črevesju in pomembno je da vzdržujemo ravnovesje med njimi v prid »dobrih« saj lahko le tako probiotiki opravljajo svojo nalogo. Kadar se slabe bakterije v našem črevesju preveč namnožijo lahko to vodi do resnih zdravstvenih težav, saj izločajo toksine, ki poškodujejo črevesno steno in s tem onemogočajo absorbcijo hranilnih snovi iz hrane. Strupi pa se preko prebavil vsrkajo v naš krvni obtok in potujejo do ostalih organov kjer povzročajo škodo.

Najbolj naraven in učinkovit način da očistite svoje črevesje je s kombinacijo kefirja in lanenih semen.

Zakaj ravno ti dve živili? Odgovor je preprost.
Kefir je probiotik, ki vsebuje ogromno dobrih bakterij in kvasovk, ki vzdržujejo uravnoteženo črevesno floro, uravnavajo prebavo in aktivirajo naš imunski sistem. Lanena semena so z vitamini in minerali bogato živilo ter odličen vir omega-3-nenasičenih maščobnih kislin (predvsem alfa linolenske kisline), ki imajo protivnetne lastnosti in pomagajo pri sindromu razdraženega črevesja. So močan antioksidant in odličen vir vlaknin. V črevesju vsrkajo vodo in se povečajo, ko pa prehajajo črevesje s sabo odnašajo toksine.

Kombinacija teh dveh živil resnično blagodejno vpliva na naše črevesje, spodbuja njegovo peristaltiko, pripomore k boljši absorbciji nutrientov in odstranjuje toksine. Najbolj priporočljivo je uživanje kefirja skupaj z sveže MLETIMI lanenimi semeni zjutraj na tešče. Z napitkom lahko naredite tritedensko kuro, lahko ga uživate periodično ali pa to postane vaša vsakodnevna navada.

Začnite z manjšimi količinami in jih nato postopoma povečajte. Ob izvajanju kure pa popijte veliko tekočine, vsaj 2-3 litre na dan.


3-tedenska kura:

1. teden: 1 žlica sveže mletih lanenih semen in 100ml kefija

2. teden: 2 žlici sveže mletih lanenih semen in 100ml kefija

3. teden: 3 žlice sveže mletih lanenih semen in 150ml kefija


PRISPEVEK PRIPRAVILA: Mateja Z.


Komentarji (5)

domonkoš marija

so dobri recepti za zdrav slog

neva petrovcic

placala bi s maestro kartico

katica kvasić

Bom poskusila svetovano.

katica kvasić

Bom poskusila svetovano.

angelca satler

Lp.To z lanenimi semeni in kefirje bom mogla tudi sama sprobat,ker imam ravno take težave z črevesjem kot srte zapisali...napihnjenist,zaprtje,vetroiitd.