Malincin intervju z Barbaro iz podjetja Barbio's

Malincin intervju z Barbaro iz podjetja Barbio's

Zanimiv intervju z Barbaro iz podjetja Barbio's . Barbio's je slovensko podjetje in blagovna znamka, ki proizvaja ekološke začimbe - soli z okusi in biogetto. 

Koliko ste stari in kaj ste po poklicu?
Stara sem 44 let, po poklicu pa sem magistrica ekonomije - smer trženje. 

Imata kaj otrok?
Imam 2 sinova stara 9 in 13 let. 

Vaše najljubše potovanje?
Letos smo bili z družino na Tajskem in je bilo nepozabno. 

Katera je vaša najljubša jed?
Brancin v soli z bio mediteransko soljo. 

Katera je vaša najljubša knjiga? 
Najkrajša zgodovina skoraj vsega

Kako se najraje sproščate?
Najbolj me sprostijo masaža, savnanje in sprehod s psom. 

Od kod izvira ime znamke Barbio's?
Pri izbiri imena smo se malo poigrali, imeli smo celo neke vrste brainstorming v krogu prijateljev. In smo rekli, da bi moralo ime odražati moje ime in bio, ker sem hotela pač delati zdrave in koristne stvari. Se pravi, bi moralo biti nekako "Pri bio Barbari", ampak mednarodno, ker bom seveda enkrat mednarodno uspešna - torej "Barbio's".

Od kod ideja za razvoj blagovne znamke Barbio's?
Ideja je prišla čisto iz lastne izkušnje, ko sem dobila otroka in je bilo treba kar naenkrat vsak dan skuhati nekaj zdravega, pa še okusnega, da je hotel fant sploh jesti. Takrat sem začela pripravljati moje zelenjavne in zeliščne mešanice, ki so mi pri tem zelo pomagale. Se moram kar pohvalit, da oba otroka jesta kar veliko zelenjave. Potem pa je bil še splet okoliščin takšen, da me je spodbudil k ustanovitvi podjetja in tako se je začelo. Rekla sem si, da če ne bom poizkusila, ne bom nikoli vedela, ali bi mi uspelo.

Kako dolgo se že ukvarjate s pridelavo začimbnih mešanic?
Letos je minilo štiri leta, odkar sem začela. 

Koliko različnih izdelkov imate v ponudbi?
Trenutno imam v ponudbi Biogetto, tri različne bio zeliščne soli (konopljino, mediteransko in provansalsko) in tri bio likerje (metin, pehtranov in božični liker). Vsi izdelki so pripravljeni po mojih receptih. Letos načrtujem tudi razširitev ponudbe in sicer pripravljam Biogetto za juhe z dodatkom luštreka, bio brusnično sol z zelišči, brusnicami za solate, govedino in divjačino, ter bio divje brusnice v prahu, ki so zelo zdrave in priročne za dodajat v kosmiče, jogurte, smutije ipd.

Kateri izdelek je najbolj prodajan in zakaj mislite, da je temu tako?
Najbolj prodajana je Biogetta, verjetno zato, ker jo kupci že poznajo od svojih mam in babic, ki so včasih zelenjavo tako pripravljale za ozimnico. Zeliščne soli si šele utirajo prepoznavnost in mesto na kuhinjskih policah.

Koliko ljudi sestavlja vašo ekipo?
Trenutno sem v podjetju samo jaz, mi pa po potrebi v proizvodnji pomagajo študenti in družina.

Kaj ponavadi zajtrkujete, kosite in večerjate?  
Za zajtrk imam ponavadi sadje ali smutije, ki jih pripravljam iz zelenjave, sadja in oreščkov. Za kosilo se trudim pripraviti kaj toplega, kar mi ponavadi uspe vsaj vsak drugi dan, vmes si pa še kaj pogrejem. Za večerjo se običajno vsi zberemo za mizo in takrat hočem kaj dobrega pripraviti. Zelo radi imamo svež kruh z bakalarjem, italijanski sir buratta s pršutom in paradižnikom, pokapljan z dobrim oljčnim oljem, včasih pa tudi pirin zdrob na mleku, rižev narastek z jabolki, ...

Kaj menite o Malinci?
Z Malinco sodelujem že od vsega začetka, mojega in njenega. Tako smo si počasi ustvarili ime in prepoznavnost, seveda pa je Malinca na tem področju še bistveno boljša od mene. Takoj smo se ujeli, saj oboji želimo pomagati in pripomoči k bolj zdravi prehrani, ter spodbujati vse, da si sami doma pripravljajo obroke, ker je to bistveno boljše od industrijsko pripravljene hrane. Sem vesela, da smo povezani in da sodelujemo, ker jo to obojim v korist. Na splošno podpiram vsako sodelovanje med takimi "sorodnimi dušami", kakor smo mi.

Intervju pripravila: Malinca Nastja