17.načel za zdrav in pozitiven življenjski slog

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Vsak od nas si je že kdaj postavil cilje in se odločil, da bo premagal določene izzive v življenju. Nekatere izpolnimo takoj, za druge si kdaj pa kdaj vzamemo malo več časa.

Običajno gre za točno določene izzive, ki ležijo pred nami. Dolgoročnejši so npr. zahtevnejši karierni ali študijski izzivi, kratkoročni pa kdaj tudi taki, kot je to, da gremo v trgovino, skuhamo kosilo, preberemo tisto knjigo, ki jo že dolgo želimo prebrati.

Ja, pri tem zadnjem, se kdaj kar zatakne, se strinjaš? Pogosto opravimo vse tisto, kar "moramo", izpolnitev naših osebnih želja, pa prelagamo, a tudi tu lahko s pravim pristopom marsikaj izboljšamo.

Katera pa so pravzaprav tista področja v življenju, ki imajo nadvse pomembno vlogo in nekako odločajo o kakovosti našega življenja in s tem tudi o tem, kako srečni smo? Področja, ki lahko že z uvedbo drobnih sprememb povzročijo, da se naš svet spremni na bolje …

Ja – na bolje!

V Malinci smo se dodobra poglobili v ta področja in v okviru projekta Malinca Lifestyle pripravili manifest – 17. načel, ki povzemajo celoten smisel zdravega in pozitivnega življenjskega sloga.

Ko smo namreč Malince razmišljale, kako na enem mestu združiti vse, kar je potrebno za srečnejše in bolj zdravo življenje, se je rodila ideja o projektu Malinca Lifestyle. Gre za enoleten in popolnoma brezplačen projekt, ki bo potekal pod motom #SpremeniSebeSpremeniSvet.

V letu 2020 bomo tako vsak mesec posvetili drugi tematiki.

S priznanimi strokovnjaki se bomo dotaknili področij zdrave prehrane, gibanja in športa, osebnostne rasti, zmanjševanja stresa, medsebojnih odnosov in dobre komunikacije, učenja, naravne nege telesa, življenja v sožitju s hišnimi ljubljenčki, varovanja okolja in dobrodelnosti.

Vsa ta področja so na kratko združena v 17. načelih Malincinega manifesta in osvetljujejo tista življenjska področja, ki ti lahko že s pomočjo manjših sprememb pomagajo do bolj srečnega, pozitivnega in zdravega življenja.

Za pokušino jih je tukaj 8:

  1. Moje telo je narejeno za gibanje, zato poskrbim, da je vsakodnevno na mojem urniku. 
  2. Vedno znova si postavljam nove izzive in verjamem, da jih lahko uresničim.
  3. Vem, da z izbiro hrane vplivam na svoje zdravje v prihodnosti, zato uživam kakovostne  obroke iz lokalnih in zdravih sestavin.
  4. Delam na osebnostni rasti in sprejemanju samega sebe, da lahko postanem najboljša verzija sebe.
  5. Živali mi lepšajo življenje. Skušam jih razumeti in do njih ravnati odgovorno.  
  6. Pazim na to, kakšne izdelke nanašam na svojo kožo in izbiram najboljše iz narave.
  7. Cenim naravo, ki me obdaja in si želim imeti nanjo tem manjši negativen vpliv.
  8. Rad se izobražujem, berem in se veselim učenja novih stvari.

Načela te spomnijo, na katerih življenjskih področjih imaš manevrski prostor za spremembe, v okviru projekta Malinca Lifestyle pa se bomo skupaj trudili te drobne spremembe na zabaven in pozitiven način vnesti v življenje.

Sicer pa, saj veš, kako je – če imamo določeno stvar pred očmi, se nanjo vedno znova opominjamo, vplivamo na svojo podzavest in tudi življenjske spremembe se lažje zgodijo.

Malince ti zato predlagamo, da si celoten manifest, torej vseh 17. načel, natisneš ter nalepiš na vidno mesto. 

Kako? Pridruži se projektu Malinca Lifestyle, jaz pa ti bom na tvoj e-mail naslov poslala Malincin manifest z vsemi 17. načeli. 

Vse kar moraš storiti je, da izpolniš spodnji obrazec.

Prijavni obrazec Malinca Lifestlye

Če želiš, da ti pošljemo brezplačno knjižico Malinca Lifestyle vpiši spodaj še svoj naslov.

Želim prejemati e-sporočila v zvezi s projektom Malinca Lifestyle. E-sporočila bomo pošiljali 1x tedensko.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek