17 načel za zdrav in pozitiven življenjski slog

17 načel za zdrav in pozitiven življenjski slog

3

Vsak od nas si je že kdaj postavil cilje in se odločil, da bo premagal določene izzive v življenju. Nekatere izpolnimo takoj, za druge si kdaj pa kdaj vzamemo malo več časa.

Običajno gre za točno določene izzive, ki ležijo pred nami. Dolgoročnejši so npr. zahtevnejši karierni ali študijski izzivi, kratkoročni pa kdaj tudi taki, kot je to, da gremo v trgovino, skuhamo kosilo, preberemo tisto knjigo, ki jo že dolgo želimo prebrati.

Ja, pri tem zadnjem, se kdaj kar zatakne, se strinjaš? Pogosto opravimo vse tisto, kar "moramo", izpolnitev svojih osebnih želja, pa prelagamo, a tudi tu lahko s pravim pristopom marsikaj izboljšamo.

Katera pa so pravzaprav tista področja v življenju, ki imajo nadvse pomembno vlogo in nekako odločajo o kakovosti našega življenja in s tem tudi o tem, kako srečni smo? Področja, ki lahko že z uvedbo drobnih sprememb povzročijo, da se naš svet spremni na bolje …

Ja – na bolje!

V Malinci smo se dodobra poglobili v ta področja in pripravili manifest – 17. načel, ki povzemajo celoten smisel zdravega in pozitivnega življenjskega sloga.

S priznanimi strokovnjaki smo se dotaknili področij zdrave prehrane, gibanja in športa, osebnostne rasti, zmanjševanja stresa, medsebojnih odnosov in dobre komunikacije, učenja, naravne nege telesa, življenja v sožitju s hišnimi ljubljenčki, varovanja okolja in dobrodelnosti.

Vsa ta področja so na kratko združena v 17. načelih Malincinega manifesta in osvetljujejo tista življenjska področja, ki ti lahko že s pomočjo manjših sprememb pomagajo do bolj srečnega, pozitivnega in zdravega življenja.

Za pokušino jih je tukaj 8:

  1. Moje telo je narejeno za gibanje, zato poskrbim, da je vsakodnevno na mojem urniku. 
  2. Vedno znova si postavljam nove izzive in verjamem, da jih lahko uresničim.
  3. Vem, da z izbiro hrane vplivam na svoje zdravje v prihodnosti, zato uživam kakovostne obroke iz lokalnih in zdravih sestavin.
  4. Delam na osebnostni rasti in sprejemanju samega sebe, da lahko postanem najboljša verzija sebe.
  5. Živali mi lepšajo življenje. Skušam jih razumeti in do njih ravnati odgovorno.  
  6. Pazim na to, kakšne izdelke nanašam na svojo kožo in izbiram najboljše iz narave.
  7. Cenim naravo, ki me obdaja in si želim imeti nanjo tem manjši negativen vpliv.
  8. Rad se izobražujem, berem in se veselim učenja novih stvari.

Načela te spomnijo, na katerih življenjskih področjih imaš manevrski prostor za spremembe.

Sicer pa, saj veš, kako je – če imamo določeno stvar pred očmi, se nanjo vedno znova opominjamo, vplivamo na svojo podzavest in tudi življenjske spremembe se lažje zgodijo.

Malince ti zato predlagamo, da si manifest z načeli natisneš ter nalepiš na vidno mesto.

Komentarji (3)

Sonja Bozic

Priznam, da sem vas zacela spremljati nedololgo nazaj, danes pa sem se prijavila v vas Projekt in vseckala stran. Imam pa nekaj vasih izdelkov Detox, himalajsko sol in so mi zelo vsec. Koncujem tezek in zelo stresen projekt v tujini in potrebujem nekaj za naprej, da se sprostim, zdravo zivim in se posvetim predvsem sebi. Tako, da vas bom z veseljem spremljala.

Alenka Feldin

Maluncice in malincki, super ste! Kreativni, domiselni in pridni kot mravljice. Redno vas berem in uporabljam vase izdelke, po katere najveckrat skocim kar v DM, ki ga imam cisto blizu. Vasi izdelki so super, recepti enostavni in zelo uporabni, vasa roza kavica je pa itak tocno za nas, pridne punce

Mojca Zalar

Všeč mi je, ker rabim vspodbudo za naprej in že komaj čakam naslednje informacije