Makaronovo meso
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Makaronovo meso

Klasična in ena najbolj pogostih jedi naših kuhinj, ki nam za pripravo ne bo vzela veliko časa. Sama sem se odločila za piščančje meso, po želji pa tega lahko zamenjate tudi s katerim drugim (najbolj priporočljivo z govedino).

SESTAVINE:
*polovica piščančjih prsi
*pol čebule
*1 korenček
*1 paradižnik
*1 rumena paprika
*pol pesti nasekljanega peteršilja
*2 ščepca rdeče paprike v prahu
*1 ščepec bazilike
*1 ščepec biogette
*1 ščepec popra
*sol po okusu
*žlica kokosovega ali olivnega olja
*voda po potrebi
*1 žlica bele pirine moke

OPIS POSTOPKA: Piščančje prsi narežemo na manjše kose. Operemo in očistimo vso zelenjavo. Korenček, papriko in paradižnik narežemo na manjše kocke, peteršilj in čebulo pa drobno sesekljamo. V posodi segrejemo žlico olja in na njej hitro prepražimo čebulo. Ko ta porumeni skupaj dodamo meso in vso zelenjavo in pražimo, da meso dobi malce barve. Dodamo začimbe, dobro premešamo in pražimo še 1-2 minuti. Zalijemo z vodo tako, da je meso popolnoma prekrito, pokrijemo in pustimo na zmernem ognju. Če vmes zmanjka vode, po potrebi še zalijemo. Ko je meso mehko, v manjši skodelici zmešamo žlico moke in vodo, da dobimo gladko in gosto strukturo. To vlijemo v omako in dobro premešamo, da se zgosti. V drugi posodi v osoljeni vodi skuhamo makarone, dobro odcedimo, nadevamo v krožnike in prelijemo s pripravljeno mesno omako. Sama sem k makaronovemu mesu postregla še mešano solato.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija

*polovica piščančjih prsi *pol čebule *1 korenček *1 paradižnik *1 rumena paprika *pol pesti nasekljanega peteršilja *2 ščepca rdeče paprike v prahu *1 ščepec bazilike *1 ščepec biogette *1 ščepec popra *sol po okusu *žlica kokosovega ali olivnega olja *voda po potrebi *1 žlica bele pirine moke Piščančje prsi narežemo na manjše kose. Operemo in očistimo vso zelenjavo. Korenček, papriko in paradižnik narežemo na manjše kocke, peteršilj in čebulo pa drobno sesekljamo. V posodi segrejemo žlico olja in na njej hitro prepražimo čebulo. Ko ta porumeni skupaj dodamo meso in vso zelenjavo in pražimo, da meso dobi malce barve. Dodamo začimbe, dobro premešamo in pražimo še 1-2 minuti. Zalijemo z vodo tako, da je meso popolnoma prekrito, pokrijemo in pustimo na zmernem ognju. Če vmes zmanjka vode, po potrebi še zalijemo. Ko je meso mehko, v manjši skodelici zmešamo žlico moke in vodo, da dobimo gladko in gosto strukturo. To vlijemo v omako in dobro premešamo, da se zgosti. V drugi posodi v osoljeni vodi skuhamo makarone, dobro odcedimo, nadevamo v krožnike in prelijemo s pripravljeno mesno omako. Sama sem k makaronovemu mesu postregla še mešano solato.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.