Mafini z belo čokolado in kokosom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Mafini z belo čokolado in kokosom

SESTAVINE (za 12 modelčkov):
* 150 g bele čokolade (z burbonsko vanilijo je še slajše)
* 75 ml mleka
* 100 g pirine moke
* 100 g kokosove moke
* 2 žlički vinskega kamna
* 150 ml navadnega jogurtaVIN
* 2 jajci
* nastrgana lupina ene pomaranče

Dekoracija:
* 12 koščkov bele čokolade
* kokosov čips

OPIS POSTOPKA: Čokolado stopimo v toplem mleku in ohladimo. Suhe sestavine (moko, kokosovo moko, vinski kamen) zmešamo skupaj. Ostale sestavine (jajca, jogurt, pomarančna lupina) zmešamo posebej ter vmešamo še stopljeno čokolado. Mešanico suhih sestavin vmešamo v mešanico ostalih. Zmes postane enotna in precej suha, vendar se lepo speče. Napolnimo modelčke/pekač za mafine. Pečemo 20 min na 180°C. Dekoriramo tako, da v še tople mafine previdno potisnemo košček bele čokolade in počakamo, da se nekoliko stopi. Vanjo vtaknemo nekaj kokosovega čipsa.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Kostanjevec

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.