Lososov steak s popečenim porom in s solato iz češnjevih paradižnikov

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za eno osebo
*1 lososov file s kožo
*1 svež por
*150g češnjevega paradižnika
*četrtina čebule
*kis
*himalajska sol
*poper
*olivno in bučno olje
*gorčica
*jogurt
*nekaj bučnic

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo paradižnikovo solato. Češnjeve paradižnike razpolovimo in jih damo v skledo za solato. Dodamo sesekljano čebulo. Dresing za solato naredimo iz žlice olivnega olja, žlice bučnega olja, žlice jogurta, pol žlice gorčice, malo soli in žlice kisa. Por zrežemo na kolobarčke. Nato pripravimo lososov steak. Lososovemu fileju z nožem pod vodo odstranimo luske in ga dobro osušimo (s pomočjo papirnatih brisačk). Žlico olja damo v ponev in segrejemo na zelo visoko temperaturo. Lososov file položimo v zelo vroče olje, s kožo navzdol. Pečemo nekaj minut, nato obrnemo in popečemo še drugo stran. Porove kolobarčke (nekaj jih shranimo za solato) popečemo v drugi ponvi (ni potrebno dodajati olja). Z dresingom prelijemo paradižnikovo solato, dodamo bučnice in premešamo. Okrasimo z nekaj porovimi kolobarčki. Solato postrežemo skupaj z lososovim steakom in popečenim porom in uživamo. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 20 min

RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo paradižnikovo solato. Češnjeve paradižnike razpolovimo in jih damo v skledo za solato. Dodamo sesekljano čebulo. Dresing za solato naredimo iz žlice olivnega olja, žlice bučnega olja, žlice jogurta, pol žlice gorčice, malo soli in žlice kisa. Por zrežemo na kolobarčke. Nato pripravimo lososov steak. Lososovemu fileju z nožem pod vodo odstranimo luske in ga dobro osušimo (s pomočjo papirnatih brisačk). Žlico olja damo v ponev in segrejemo na zelo visoko temperaturo. Lososov file položimo v zelo vroče olje, s kožo navzdol. Pečemo nekaj minut, nato obrnemo in popečemo še drugo stran. Porove kolobarčke (nekaj jih shranimo za solato) popečemo v drugi ponvi (ni potrebno dodajati olja). Z dresingom prelijemo paradižnikovo solato, dodamo bučnice in premešamo. Okrasimo z nekaj porovimi kolobarčki. Solato postrežemo skupaj z lososovim steakom in popečenim porom in uživamo. Dober tek! ČAS PRIPRAVE: 20 minRECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co. Najprej pripravimo paradižnikovo solato. Češnjeve paradižnike razpolovimo in jih damo v skledo za solato. Dodamo sesekljano čebulo. Dresing za solato naredimo iz žlice olivnega olja, žlice bučnega olja, žlice jogurta, pol žlice gorčice, malo soli in žlice kisa. Por zrežemo na kolobarčke. Nato pripravimo lososov steak. Lososovemu fileju z nožem pod vodo odstranimo luske in ga dobro osušimo (s pomočjo papirnatih brisačk). Žlico olja damo v ponev in segrejemo na zelo visoko temperaturo. Lososov file položimo v zelo vroče olje, s kožo navzdol. Pečemo nekaj minut, nato obrnemo in popečemo še drugo stran. Porove kolobarčke (nekaj jih shranimo za solato) popečemo v drugi ponvi (ni potrebno dodajati olja). Z dresingom prelijemo paradižnikovo solato, dodamo bučnice in premešamo. Okrasimo z nekaj porovimi kolobarčki. Solato postrežemo skupaj z lososovim steakom in popečenim porom in uživamo. Dober tek!
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek