Losos z limonim sokom in semeni s prilogo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Losos z limonim sokom in semeni s prilogo

SESTAVINE:

* file lososa

* sok polovice limone

* 1 korenček

* polovica rdeče paprike

* polovica manjše bučke

* čičerika (količina po želji)

* mešanica semen (sezam, lan, sončnice)

* sol

* poper

* kokosovo olje




OPIS POSTOPKA: File lososa operemo pod mrzlo vodo, osušimo, solimo in popramo po občutku ter navlažimo z iztisnjenim sokom polovice limone. V ponvi segrejemo kokosovo olje in na njem spečemo losos - pečemo ga pribl. 2-3 minute na vsaki strani. Ko je pečen, file položimo na krožnik in posujemo z mešanico semen. Čičeriko, ki smo jo pustili stati v vodi čez noč, kuhamo 1,5 ure na zmernem ognju. Narežemo korenček in papriko na trakce, bučko pa na kolobarje. Vse skupaj solimo in prepražimo na kokosovem olju. Zelenjava ostane bolj sočna, če jo hkrati tudi dušimo, zato naj bo pokrita s pokrovalko.



ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer  


,* file lososa ,* sok polovice limone ,* 1 korenček ,* polovica rdeče paprike ,* polovica manjše bučke ,* čičerika (količina po želji) ,* mešanica semen (sezam, lan, sončnice) ,* sol ,* poper ,* kokosovo olje , , File lososa operemo pod mrzlo vodo, osušimo, solimo in popramo po občutku ter navlažimo z iztisnjenim sokom polovice limone. V ponvi segrejemo kokosovo olje in na njem spečemo losos - pečemo ga pribl. 2-3 minute na vsaki strani. Ko je pečen, file položimo na krožnik in posujemo z mešanico semen. Čičeriko, ki smo jo pustili stati v vodi čez noč, kuhamo 1,5 ure na zmernem ognju. Narežemo korenček in papriko na trakce, bučko pa na kolobarje. Vse skupaj solimo in prepražimo na kokosovem olju. Zelenjava ostane bolj sočna, če jo hkrati tudi dušimo, zato naj bo pokrita s pokrovalko.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.