Light panna cotta z jagodami

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 2 do 4 osebe:
*3 dcl tekoče sladke smetane
*0,5 dcl mleka z 0,5% maščobe
*30 g eritritola (jaz sem uporabila eritrtiol v prahu, gre za sladilo brez kalorij)
*1 žlička (cca 3 g) konjak / glukomanana v prahu (naravno gostilo v obliki vlaknin, ki pomaga pri hujšanju)

Jagodni preliv:
*400 g svežih jagod
*30 g eritritola (jaz sem uporabila eritrtiol v prahu, gre za sladilo brez kalorij)

OPIS POSTOPKA: 2 dcl smetane, pol deci mleka in 1 žličko glukomanana vlijemo v smoothie maker ali blender ter miksamo 2 minuti. 1 dcl smetane posebej stepemo, ter jo narahlo primešamo k ostalim sestavinam.

Dobljeno panna cotto razporedimo v željeno število kozarčkov. Odvisno kakšno velikost porcije želite. Postavimo v hladilnik za 15 minut, da se panna cotta zgosti.

V blenderju zmiksamo 400 g jagod z eritrtiolom. Preliv enakomerno porazdelimo po kozarčkih. Postavimo v hladilnik vsaj za 1 uro.  

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + ohlajanje 
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Nastja

SESTAVINE za 2 do 4 osebe: *3 dcl tekoče sladke smetane *0,5 dcl mleka z 0,5% maščobe *30 g eritritola (jaz sem uporabila eritrtiol v prahu, gre za sladilo brez kalorij) *1 žlička (cca 3 g) konjak / glukomanana v prahu (naravno gostilo v obliki vlaknin, ki pomaga pri hujšanju) Jagodni preliv: *400 g svežih jagod *30 g eritritola (jaz sem uporabila eritrtiol v prahu, gre za sladilo brez kalorij) OPIS POSTOPKA: 2 dcl smetane, pol deci mleka in 1 žličko glukomanana vlijemo v smoothie maker ali blender ter miksamo 2 minuti. 1 dcl smetane posebej stepemo, ter jo narahlo primešamo k ostalim sestavinam. Dobljeno panna cotto razporedimo v željeno število kozarčkov. Odvisno kakšno velikost porcije želite. Postavimo v hladilnik za 15 minut, da se panna cotta zgosti. V blenderju zmiksamo 400 g jagod z eritrtiolom. Preliv enakomerno porazdelimo po kozarčkih. Postavimo v hladilnik vsaj za 1 uro.   ČAS PRIPRAVE: 10 minut + ohlajanje RECEPT SESTAVILA: Malinca Nastja 2 dcl smetane, pol deci mleka in 1 žličko glukomanana vlijemo v smoothie maker ali blender ter miksamo 2 minuti. 1 dcl smetane posebej stepemo, ter jo narahlo primešamo k ostalim sestavinam. Dobljeno panna cotto razporedimo v željeno število kozarčkov. Odvisno kakšno velikost porcije želite. Postavimo v hladilnik za 15 minut, da se panna cotta zgosti. V blenderju zmiksamo 400 g jagod z eritrtiolom. Preliv enakomerno porazdelimo po kozarčkih. Postavimo v hladilnik vsaj za 1 uro.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek