Lešnikov namaz

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 150g lešnikov ali lešnikove moke
* 100ml kokosovega mleka 
* 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
* 1 jedilna žlica happy cacao mixa
* 1 čajna žlička kokosovega olja
* 1 čajna žlička vanilije 

OPIS POSTOPKA: V primeru, da imamo neolupljene lešnike, pečico segrejem na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem, lešnike razporedimo po pekaču ter jih pečemo 8 minut. Med pečenjem jih vsaj enkrat premešamo. Pečenim lešnikom odstranimo lupinice – najlažje je s kuhinjsko krpo. V močnem mešalniku zmeljemo lešnike, dodamo ostale sestavine in vse skupaj mešamo vsaj 1 minuto, v primeru, da je zmes pregosta, dodamo več kokosovega mleka. Namaz lahko uporabimo k zdravim palačinkam, vafljem, pecivom ali pa k ovseni kaši. 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Krivec - Zdravo z Ano

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek