VIDEO: Ledene kave malo drugače
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Ledene kave malo drugače

Se tudi tebi ob hudi vročini pred očmi narišejo kozarci polni slastne ledene kave?
Verjetno se strinjava, da tukaj ne gre samo za kavo ampak za posebno doživetje, brezskrbno uživanje in razvajanje brbončic.

Zate sem pripravila tri ideje za hitro pripravljene, noro okusne in malenkost drugačne ledene kavice, ki rutino kofetkanja vzdignejo na povsem drugo raven. Preveri.

1. Ledena matcha kavica z jagodami

SESTAVINE:
* pest jagod (svežih ali zamrznjenih)
* led
* 1 dl mleka
* 2 žlički Matcha Latte mixa
* 1,5 dl vode

OPIS POSTOPKA: Jagode dobro pretlači z vilicami ali v mešalniku. Dobljen pire daj na dno kozarca in čez nadevaj led. Speni 1 dl mleka in ga prelij čez led, nato pripravi mešanico Matcha Latte mixa in vode. Prelij čez spenjeno mleko, preostanek pa dodaj na vrh kozarca. Postrezi.

2. Ledena pink kavica z malinami (vegansko)

SESTAVINE:
* led
* pest malin
* 2 žlički Pink Latte Mixa
* 1,5 dl vode
* 1 dl rastlinskega mleka

OPIS POSTOPKA: Najprej daj v kozarec led in maline. Pripravi mešanico iz Pink latte mixa (zmešaj Pink kavico in vodo) ter prelij čez led. Dodaj še 1 dl rastlinskega mleka in postrezi. 

3. Ledena maca kavica s sladoledom

SESTAVINE:
* 2 kepici sladoleda (okus po želji, mi smo izbrali vaniljo)
* led
* 2 žlički Maca Coffee mixa
* 1,5 dl vode
* 1 dl spenjenega mleka
* ščep kakavovih zrnc ali kakava v prahu

OPIS POSTOPKA: V kozarec daj 2 kepici poljubnega sladoleda in dodaj led. Zmešaj dve žlički Maca Coffee mixa z 1,5 dl vode in mešanico prelij čez sladoled z ledom. Dodaj še 1 dl spenjenega mleka in postrezi s ščepcem kakavovih zrnc ali kakavom v prahu.

* pest jagod (svežih ali zamrznjenih)* led* 1 dl mleka* 2 žlički Matcha Latte mixa* 1,5 dl vode Jagode dobro pretlači z vilicami ali v mešalniku. Dobljen pire daj na dno kozarca in čez nadevaj led. Speni 1 dl mleka in ga prelij čez led, nato pripravi mešanico Matcha Latte mixa in vode. Prelij čez spenjeno mleko, preostanek pa dodaj na vrh kozarca. Postrezi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.