Lečine palačinke
SESTAVINE (za palačinke):
* 1 skodelico rdeče leče
* 3 žlice v moko zmletih ovsenih kosmičev
* 1 jajce
* sol
* kurkuma
* poper
Nadev:
* Na lunice narezano bučko
* sol
* provansalske začimbe
* paradižnikovo mezgo
* strok česna
* grški jogurt
* kokosova (ali druga) maščoba
* olivno olje za peko.
OPIS POSTOPKA: Lečo skuhaš po navodilu v slanem kropu do mehkega in jo nato dodobra odcediš ter s servieto popivnaš vso vlago z nje. V blenderju zmiksaš z ovseno moko, jajcem in začimbami ter shraniš v hladilnik za 10 min. Vmes na maščobi popečeš narezano bučko, v drugi posodi pa na olivnem olju popražiš strok česna in paradižnikovo mezgo z izbranimi začimbami, da se zgosti. Iz lečine mase nato spečeš palačinke, ki jih na pomaščeno ponev polagaš z žlico. Obdaš z bučkami, paradižnikovo omako, grškima jogurtom in svežimi zelišči ter postrežeš z limono. Mi smo jih jedli tudi naslednji dan z zelenjavno juhico, pogrete kar v opekaču za kruh.
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Komentarji (0)