LCHF Snickers torta brez peke

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE: 
za dno tortice:
* 45g razmaščene arašidove moke
* 35g mletih mandljev
* 30g kokosove kreme ali kokosovega olja
* 1/2 žlice sladila Sugar Sweet 1:10
* 1 žlička esence vanilije
** za nižjo vsebnost OH uporabi kokosovo olje
za arašidovo plast:
* 50g neslanih arašidov
* 80g kremnega sira*
* 200g grškega jogurta
* 10g kokosove kreme ali kokosovega olja 
* 15g želatine v prahu
* 1 žlička esence vanilije
* 1 žlička sladila Sugar Sweet 1:10
** za nižjo vsebnost OH uporabi kokosovo olje
*** jaz uporabljam želatino Fix, ki je praktično brez OH
za karamelo:
* 30g masla
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 60g polnomastne smetane
* 10 kapljic esence bele čokolade
* ščepec ksantam gumi-ja
* 1 žlica vode
* kljub temu, da sem uporabila kokosov sladkor je količina tako majhna, da se vsebnost OH na košček ne pozna – tisti, ki pa ste res strogi z količino OH, ki jo dnevno pojeste pa še vedno lahko uporabite recept za karamelo samo maslo + smetana
za čokoladno plast:
* 30g temne čokolade brez sladkorja Cavalier
* 50g polnomastne smetane 

OPIS POSTOPKA:
 PRIPRAVA TESTA
1) Vse sestavine zmešajte in potisnite ob dno okroglega modela.
2) Postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate arašidovo plast.
*uporabila sem model premera 15cm
**v okrogli model sem ob strani dala peki papir, da sem lahko kasneje vlila kremno mešanico in karamelo
PRIPRAVA ARAŠIDOVE KREME
1) Kokosovo kremo stopimo in jo skupaj z ostalimi sestavinami zmešamo v električnem mešalniku.
2) Dodamo želatino in vlijemo na ohlajeno podlago.
3) Postavimo za 20 minut v hladilnik.
PRIPRAVA KARAMELE
1) V posodi za kuhanje zmešajte maslo, sladkor in sladilo, zavrite in kuhajte 3-4 minute.
*pazite da se ne zažge
2) Odstranite z ognja in dodajte smetano.
3) Dodajte ksantam gumi ter premešajte
4) Kuhajte še minuto, nato rahlo ohladite in vmešajte še vodo.
5) Karamelo vlijte na tortico in čez potresite nasekljane arašide
6) Za nekaj časa postavimo v hladilnik.
PRIPRAVA ČOKOLADNE PLASTI
1) Smetano zavremo in prelijemo čez čokolado.
2) Mešamo toliko časa da se čokolada stopi in zgosti.
3) Prelijemo čez tortico kateri smo poprej odstranili obod in peki papir in dekoriramo z arašidi.

ČAS PRIPRAVE:
 30-40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Fit And Sweet 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek