LCHF kokosov kruh

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*70g kokosove fino mlete moke
*70g mandljeve moke
*60g kokosovega mleka
*5 jajc
*2 žlici kokosovega olja
*1 žlica pecilnega praška
*1/2 čajne žličke himalajske soli

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175 stopinj. V manjši pekač (poljubne oblike) položimo papir za peko. V veliki skledi umešamo jajca, katerim dodamo kokosovo olje in sol. Nato dodamo kokosovo in mandljevo moko in pecilni prašek. Zmes mešamo tako dolgo, da je brez vidnih grudic. Gladko zmes nato zlijemo v pekač, damo na srednjo višino pečice ter pečemo približno 30 min. Kruh mora biti zlato rjave barve, z zobotrebcem pa lahko preizkusimo kako je pečena notranjost kruha. Zaradi kokosove moke in mleka, je kruh malce sladkastega okusa. Če ga hočemo uporabiti za sladico, lahko dodamo še malce eitritola ali kokosovega sladkorja. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 5 min priprava + 30 min pečenje
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Črep

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175 stopinj. V manjši pekač (poljubne oblike) položimo papir za peko. V veliki skledi umešamo jajca, katerim dodamo kokosovo olje in sol. Nato dodamo kokosovo in mandljevo moko in pecilni prašek. Zmes mešamo tako dolgo, da je brez vidnih grudic. Gladko zmes nato zlijemo v pekač, damo na srednjo višino pečice ter pečemo približno 30 min. Kruh mora biti zlato rjave barve, z zobotrebcem pa lahko preizkusimo kako je pečena notranjost kruha. Zaradi kokosove moke in mleka, je kruh malce sladkastega okusa. Če ga hočemo uporabiti za sladico, lahko dodamo še malce eitritola ali kokosovega sladkorja. Dober tek! ČAS PRIPRAVE: 5 min priprava + 30 min pečenje RECEPT PRIPRAVILA: Saša Črep
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek