LCHF jagodna pita z vanilijevo kremo

Oceni objavo z 1 do 5:
(1)
Št. ocen: 5

SESTAVINE: 
Za testo:
* 100g mandljeve moke
* 30g fino mlete kokosove moke
* 90g stopljenega masla
* 30g sladke smetane
* 1 jajce
* 1 žlička sladila Sugar Sweet 1:10
* 10 kapljic esence vanilije
* sok polovice limone
Za nadev:
* 300ml sladke smetane
* 2dcl mleka (navadno, mandljevo,…)
* 3 rumenjaki
* 1 celo jajce
* 1 vreče želatine v prahu
* 20g masla
* 1 žlica sladila sugar Sweet 1:10
* 10 kapljic esence bele čokolade (lahko uporabite tudi esenco vanilije ali bourbonsko vanilijo)
Za jagodno plast:
* 400g jagod (sveže ali zmrznjene)
* 2dcl vode
* 1 žlička agar agarja
* 1 žlica limoninega soka
* 1 žlička sladila Sugar Sweet 1:10  
 

OPIS POSTOPKA: 
Priprava testa:
1) V posodi zmešamo suhe sestavine, jim dodamo mokre, nato zgnetemo v testo.
2) Testo razvaljamo med dvema peki papirjema in prenesemo v okrogel pekač za pito (pekač je premera okoli 22cm, jaz pa sem ga obložila s peki papirjem)
3) Pečemo 12-15 minut v pečici ogreti na 200 stopinj.
*ko začnejo robovi testa rjaveti je testo pečeno
** testo pustimo, da se ohladi
Priprava kreme: 
1) V ločeni posodi zmešamo rumenjake in jajca.
2) V drugo posodo damo sladilo, maslo, esenco, smetano in mleko in kuhamo na zmernem ognju.
3) Ko se maslo stopi v mlečno mešanico vlijemo rumenjake, nato po vretju kuhamo še 10 minut na zmernem ognju in mešamo.
4) Odstavimo z ognja, vmešamo želatino v prahu in vlijemo v pečeno testo.
5) Pustimo da se ohladi.
Jagodni preliv: 
1) Jagode damo v vodo in vse skupaj zavremo, dodamo stevio in limonin sok, ter na koncu vmešamo še agar agar,da preliv želira.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut (+ potrebno je počakati, da se plasi ohladijo)
RECEPT PRIPRAVILA: Fit and Sweet 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek