Jabolčna krostata
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčna krostata

SESTAVINE:   
Testo:
* 50g mletih orehov
* 50g mletih mandljev
* 50g kokosove moke
* 50g mleto laneno seme
* 5 žlic sladila eritritol
* 2 jajca
* 60g masla
Nadev:
* 1 rumenjak
* 4-5 manjših jabolk
* 100ml sladke smetane
* 1 žlica sladila eritritol 
* cimet
* vanilijeva esenca 

OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse sestavine za testo ter dobljeno maso enakomerno razporedimo v pekač. Maso razporedimo tudi po stranicah pekača, tako da dobimo rob, kot pri piti. Jabolka narežemo na tanke rezine ter jih zmešamo s smetano ter rumenjakom, posladkamo s eritritolom, dodamo cimet, vanilijevo esenco ter vse skupaj zlijemo na testo. Pečemo 50 min na 175 stopinj celzija. 

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Zdrava Kuhalnica 

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.