Lazanja z melancani in rikoto
SESTAVINE:
* 2 velika melancana
* sol, poper
* olivno olje
* 3 stroki česna
* 1 čebula
* origano
* dve pločevinki paradižnika (800g) – še bolje svež
* 250g rikote
* svež peteršilj
* 1 večje jajce
* parmezan
* naribana mocarela
OPIS POSTOPKA: Pečico ogrej na 200 stopinj Celzija. Melancana nareži na rezine ter ju posoli iz obeh strani, da spustita vodo. V veliki ponvi na olivnem olju prepraži čebulo dodaj nasekljan česen ter soli in popraj. Začini z origanom in prilij paradižnik ter pokuhaj nekaj minut.
V skledi pripravi rikoto, ki jo zamešaš skupaj z jajcem, nasekljanim peteršiljem, dodaj 100g parmezana ter soli in popraj.
Dno pekača prekrij s tanko plastjo paradižnika, nanj položi prvo plast melancanov, ki jih namažeš s plastjo rikote ter posuješ z naribano mocarelo. Spet dodaj paradižnikovo omako ter nadaljuj še z eno plastjo melancanov. Zaključi z paradižnikom posutim z naribanim parmezanom.
Lazanjo peci 35 - 40 min.
ČAS PRIPRAVE: 1,5h
RECEPT PRIPRAVIL: Malinček Luka
Komentarji (0)