Lazanja

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 4 osebe:
* ½ čebule večje čebule ali 1 manjša
* 2 žlici olivnega olja
* 400 g mlete govedine
* 400 g paradižnika v koščkih
* 1 žlica paradižnikove mezge
* 50 g masla
* 50 g pirine bele moke
* 500 ml mleka
* 10 listov za lazanjo
* 100 g naribanega sira 
* začimbe: 2 lovorjeva lista, bazilika, origano, muškatni orešček, sol, poper

OPIS POSTOPKA: Čebulo olupimo in jo narežemo na manjše koščke. Olivno olje segrejemo na ponvi in na njem prepražimo čebulo. Dodamo mleto meso in dobro premešamo ter pražimo 5 minut. Nato dodamo paradižnik v koščkih, mezgo in začimbe – sol, poper, 2 lovorjeva lista, origano, baziliko, muškatni orešček. Premešamo. Pokrijemo in dušimo 15 minut.

Medtem pripravimo bešamel omako. V kozici stopimo maslo, počasi primešamo pirino moko in počakamo da porumeni. Nato počasi prilivamo še mleko in več čas mešamo. Nato dodamo še začimbe – sol, poper in muškatni orešček. Omako na srednjem ognju mešamo cca 10 minut, da se zgori.

Pekač namastimo z olivnim oljem in obložimo z eno plastjo listov za lazanjo, ki smo jih prej za 2 minuti pokuhali v vreli vodi. Dodamo polovico mesne omake in prelijemo z polovico bešamel omake. Nato postopek ponovimo še enkrat. Na vrhu potresemo z naribanim sirom.

Pečemo približno 20 minut na 180° C.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + peka 20 minut 
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek