Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (4.5.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone, ter na paketa 1+1 gratis (Maca v kapsulah in Uri kompleks).

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Lahka chia puding tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Lahka chia puding tortica

SESTAVINE:
Za spodnjo plast:
* 1 paket datljev (200 g), namočenih za 10 min v vroči vodi
* 1 2/3 lončka celih ovsenih kosmičev
* 4 žlice vode (v kateri so se namakali datlji) 
* ½ žličke soli

Za chia plast:
* 1 lonček rastlinskega mleka
* 5 žlic chia semen
* 1 ½ lončka zmrznjenih borovnic (200 g)
* 1 ¾ lončka čimbolj čvrstega jogurta (rastlinskega) 
* ¼ do 1/3 lončka agavinega sirupa (ali medu)
* 1 ½ žličke vanilijevega ekstrakta
* 2 žlički agar agarja v prahu (namesto 2 žlic želatine)

OPIS POSTOPKA: 1. V multipraktiku najprej v pasto zmiksamo datlje in vodo. Dodamo še ovsene kosmične in sol ter na grobo pomiksamo, toliko, da dobimo enakomerno lepljivo zmes. Dno pekača z odstranljivim dnom obložimo s peki papirjem in zmes razporedimo po vsej površini.
2. V skodelici združimo rastlinsko mleko in chia semena, ter postavimo na stran za 10 minut.
3. V blenderju do gladkega zmiksamo vse preostale sestavine za 'chia plast', razen agar agarja. Vsebino prelijemo v manjši lonec, vmešamo prašek agar agar in počakamo do točke vretja. Ko zavre na minimumu mešamo še 2 minuti, da se agar agar aktivira. Odstavimo iz štedilnika, hitro vmešamo še zgoščeno mešanico mleka + chia semen, in razporedimo po spodnji plasti.
4. Torto postavimo v hladilnik čez noč, da se zgornja plast zgosti in dodobra utrdi.

ČAS PRIPRAVE: 20 minčez noč
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Nedavno ogledani izdelki