Lahka chia puding tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Lahka chia puding tortica

2

SESTAVINE:
Za spodnjo plast:
* 1 paket datljev (200 g), namočenih za 10 min v vroči vodi
* 1 2/3 lončka celih ovsenih kosmičev
* 4 žlice vode (v kateri so se namakali datlji) 
* ½ žličke soli

Za chia plast:
* 1 lonček rastlinskega mleka
* 5 žlic chia semen
* 1 ½ lončka zmrznjenih borovnic (200 g)
* 1 ¾ lončka čimbolj čvrstega jogurta (rastlinskega) 
* ¼ do 1/3 lončka agavinega sirupa (ali medu)
* 1 ½ žličke vanilijevega ekstrakta
* 2 žlički agar agarja v prahu (namesto 2 žlic želatine)

OPIS POSTOPKA: 1. V multipraktiku najprej v pasto zmiksamo datlje in vodo. Dodamo še ovsene kosmične in sol ter na grobo pomiksamo, toliko, da dobimo enakomerno lepljivo zmes. Dno pekača z odstranljivim dnom obložimo s peki papirjem in zmes razporedimo po vsej površini.
2. V skodelici združimo rastlinsko mleko in chia semena, ter postavimo na stran za 10 minut.
3. V blenderju do gladkega zmiksamo vse preostale sestavine za 'chia plast', razen agar agarja. Vsebino prelijemo v manjši lonec, vmešamo prašek agar agar in počakamo do točke vretja. Ko zavre na minimumu mešamo še 2 minuti, da se agar agar aktivira. Odstavimo iz štedilnika, hitro vmešamo še zgoščeno mešanico mleka + chia semen, in razporedimo po spodnji plasti.
4. Torto postavimo v hladilnik čez noč, da se zgornja plast zgosti in dodobra utrdi.

ČAS PRIPRAVE: 20 minčez noč
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Za spodnjo plast: * 1 paket datljev (200 g), namočenih za 10 min v vroči vodi * 1 2/3 lončka celih ovsenih kosmičev * 4 žlice vode (v kateri so se namakali datlji)  * ½ žličke soli Za chia plast: * 1 lonček rastlinskega mleka * 5 žlic chia semen * 1 ½ lončka zmrznjenih borovnic (200 g) * 1 ¾ lončka čimbolj čvrstega jogurta (rastlinskega)  * ¼ do 1/3 lončka agavinega sirupa (ali medu) * 1 ½ žličke vanilijevega ekstrakta * 2 žlički agar agarja v prahu (namesto 2 žlic želatine)  1. V multipraktiku najprej v pasto zmiksamo datlje in vodo. Dodamo še ovsene kosmične in sol ter na grobo pomiksamo, toliko, da dobimo enakomerno lepljivo zmes. Dno pekača z odstranljivim dnom obložimo s peki papirjem in zmes razporedimo po vsej površini. 2. V skodelici združimo rastlinsko mleko in chia semena, ter postavimo na stran za 10 minut. 3. V blenderju do gladkega zmiksamo vse preostale sestavine za 'chia plast', razen agar agarja. Vsebino prelijemo v manjši lonec, vmešamo prašek agar agar in počakamo do točke vretja. Ko zavre na minimumu mešamo še 2 minuti, da se agar agar aktivira. Odstavimo iz štedilnika, hitro vmešamo še zgoščeno mešanico mleka + chia semen, in razporedimo po spodnji plasti. 4. Torto postavimo v hladilnik čez noč, da se zgornja plast zgosti in dodobra utrdi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Mateja

Hojla Vanja, za recept je uporabljen pekač premera 24 cm.

Vanja Zupančič

Zanima me velikost tortnega oboda. Hvala,lp .