Kvinojina kaša z indijskimi oreščki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kvinojina kaša z indijskimi oreščki

SESTAVINE: 

* 50 g kvinoje

* 2 dl mleka (lahko mandljevega, sojinega ali riževega mleka, tudi navadne vode)

* polna pest indijskih oreškov

* 1 veliko jabolko

* pest rozin



OPIS POSTOPKA: Oprano kvinojo kuhamo v mleku ali v vodi na zmernem ognju približno 15min. Medtem nenehno mešamo, da se mleko ne prežge. Ko bo tekočina skoraj v celoti že izparela bo nastala gladka, kremna zmes. Ugasnemo ogenj in v kozico dodamo indijske oreščke, rozine in drobno narezano ali naribano jabolko. Vse skupaj nežno premešamo in jed je pripravljena za postrežbo. Po vrhu lahko posipate tudi ščepec cimeta (poljubno). Ob raznih intolerancah (mleko) ali alergijah (oreški) lahko kaši dodate druge alternative, kot so sojino ali riževo mleko, namesto oreškov pa razno sveže ali suho sadje (odlično se priležejo banane, hruške, borovnice).

ČAS PRIPRAVE: 20 minut

RECEPT PRIPRAVIL: ProFIT team


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.