Kvinojin solatni krožnik

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 400 gramov cvetače
* 50 gramov kvinoje
* polovica avokada
* 2 jajci
* 6 češnjevih paradižnikov
* 1 mlada čebula
* olivno olje
* sol
* poper
* 1 jedilna žlica alkoholnega kisa
* limonin sok 

OPIS POSTOPKA:
 Cvetačo operemo in narežemo na manjše kose, nato jo razporedimo na pekač, premešamo z nekaj olivnega olja in solimo. Pečemo v pečici za 30 minut, na 200 stopinj Celzija, da se cvetača obarva. Med tem časom skuhamo po navodilih še kvinojo. Uporabimo 50 gramov in jo med kuhanjem solimo. Narežemo češnjev paradižnik, čebulo in avokado. Ko so vse sestavine ohlajene, jih razporedimo na 2 krožnika in na koncu pripravimo še poširani jajci. V vodo, ki je dovolj visoka, da pokrije kuhano jajce, damo alkoholni kis in jo zavremo. Jajci razbijemo vsako v svojo skodelico. Vodo odstavimo, vanjo nežno položimo jajce po jajce in po potrebi z žlico popravimo beljak na rumenjak, vendar zelo nežno. Posodo pokrijemo in pustimo jajci, da se poširata 4 minute, nato ju nežno vzamemo iz posode in odcedimo ter položimo na vrh solate. Jajce popramo. Solato lahko po želji še pokapljamo z oljem, limoninim sokom in soljo. 

ČAS PRIPRAVE: 50 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek