Kvinoja z zelenjavo ter tuno
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kvinoja z zelenjavo ter tuno

SESTAVINE (za 1 osebo):

* 20 g kvinoje

* 1 korenček

* 1 mala paprika

* 1/2 bučke

* 1/2 čebule

* 1 mala pločevinka tune

* kokosova maščoba ali olivno olje

* začimbe (sol, kajanski poper)



OPIS POSTOPKA: Na drobno sesekljamo in prepražimo čebulo na kokosovi maščobi ali na olivnem olju. Nato olupimo ter operemo korenček in ga narežemo na kocke, enako naredimo s papriko ter z bučko. Nato damo vse sestavine v kozico na hitro prepražimo cca. 2-3 min, na to pa dodamo 20 g kvinoje, ki jo predhodno speremo pod vodo. Dolijemo vodo, ki mora biti v razmerju s kvinojo 1:3. Nato dodamo osnovne začimbe kot so sol ter kajanski poper (lahko tudi navadni poper, če nimate tega) ter dodamo še ostale začimbe po okusu (česen v prahu, čili, sesekljan peteršilj...). Pustimo da zavre in kuhamo nekje 25 min. Če slučajno v tem času izhlapi vsa voda jo lahko med kuhanjem po malo dodajamo. Ko je jed kuhana lahko po želji še vmešamo 1 pločevinko tune. Ta jed je super tako topla kot hladna :). Nasvet: Namesto kvinoje lahko uporabimo tudi amarat, kaj vam je ljubše :).

ČAS PRIPRAVE: 35-40 min

RECEPT PRIPRAVILA: Patricija Artnak


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.