Kvinoja z datlji in marelicami

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE (za 2 – 3 osebe):Kvinoja-z-datlji-in-marelicami
* 100 g kvinoje
* 400 ml ovsenega mleka
* 300 ml vode
* 0,5 žličke mletega cimeta
* 10 izkoščičenih datljev
* 10 suhih marelic
* 2,5 žlice tekočega medu

 

 

 

OPIS POSTOPKA: Kvinoja-z-datlji-in-marelicami
Kvnojo stresemo v gosto cedilo in pod vročo vodo izpiramo toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Oprano kvinojo dobro odcedimo.
V kozici zmešamo mleko, vodo, cimet in kvinojo. Kozico pristavimo na kuhalnik in vsebino na zmerni temperaturi počasi zavremo. Ko zavre, znižamo temperaturo, kozico pokrijemo in pustimo, da kvinoja kuha še 15 minut. Nato kozico odstavimo in pustimo stati 5 minut. Če kvinoja slučajno ne popije vse tekočine jo precedimo.
Datlje in marelice zrežemo na manjše koščke in jih dodamo v kozico s kvinojo. Vse skupaj dobro premešamo in serviramo v skodelice. Pripravljeno jed prelijemo z medom in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek