Kvinojini poslastica z datlji in marelicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kvinojini poslastica z datlji in marelicami

SESTAVINE (za 2 – 3 osebe): 

* 100 g kvinoje

* 400 ml ovsenega mleka

* 300 ml vode

* 0,5 žličke mletega cimeta

* 10 izkoščičenih datljev

* 10 suhih marelic

* 2,5 žlice tekočega medu      



OPIS POSTOPKA:  Kvnojo stresemo v gosto cedilo in pod vročo vodo izpiramo toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Oprano kvinojo dobro odcedimo. V kozici zmešamo mleko, vodo, cimet in kvinojo. Kozico pristavimo na kuhalnik in vsebino na zmerni temperaturi počasi zavremo. Ko zavre, znižamo temperaturo, kozico pokrijemo in pustimo, da kvinoja kuha še 15 minut. Nato kozico odstavimo in pustimo stati 5 minut. Če kvinoja slučajno ne popije vse tekočine jo precedimo. Datlje in marelice zrežemo na manjše koščke in jih dodamo v kozico s kvinojo. Vse skupaj dobro premešamo in serviramo v skodelice. Pripravljeno jed prelijemo z medom in postrežemo.



ČAS PRIPRAVE: 30 minut



RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.