Kuskus z mediteransko omako
SESTAVINE (za 1 osebo):
* 100 g kuskusa
* 1/4 navadne čebule
* 1 strok česna
* 1/4 bučke
* 40 g vložene čičerike
* 50 g češnjevega paradižnika
* 30 g črnih oliv
* 2 žlici kisle smetane
* začimbe: olivno olje, sol
OPIS POSTOPKA: Operemo, olupimo in na drobno sesekljamo čebulo in česen. Ponev namastimo z olivnim oljem in na njej popražimo čebulo in česen. Dodamo bučko, čičeriko in češnjevec ter vse skupaj kuhamo cca 7-8 minut. Vmes nekajkrat dobro premešamo in po želji dodamo še malo olivnega olja. Na koncu v omako vmešamo še črne olive in kislo smetano ter vse skupaj posolimo. Med pripravo mediteranske omake v posodi zavremo osoljeno vodo. Ko tekočina zavre, kuskus zalijemo s toliko vode, da je povsem prekrit. Pokrijemo in pustimo stati deset minut, da vsrka vso tekočino. Ko je kuskus pripravljen, ga postrežemo tako, da čezenj polijemo pripravljeno mediteransko omako. Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)