Kruhovi cmoki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kruhovi cmoki

Kruhovi cmoki so odlična priloga marsikateri jedi, odlični pa so z raznovrstnimi omakami in predvsem goveji mesom. Kljub temu, da njihova priprava izgleda zahtevna, nam sploh ne bo vzela veliko časa, pomembno pa je samo, da masa iz katere cmoke oblikujemo ni premehka in prerahla, saj se v tem primeru v vodi lahko razkuhajo in razpadejo.

SESTAVINE:
*8 manjših žemelj, posušenih
*2,5 dcl mleka
*pol čebule
*ščepec česna v prahu
*2 jajci
*malo bele ostre moke za oblikovanje
*zmleti ovseni kosmiči po potrebi
*olivno olje
*žlička biogette

OPIS POSTOPKA: Suhe žemlje narežemo na manjše kocke, nadevamo na pladenj/pekač in prelijemo z mlekom. Pustimo stati tako dolgo, da so vsi koščki lepo namočeni. Vse skupaj dobro ožmemo in predevamo v drugo posodo. Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo do lepe rumene barve in dodamo v posodo s kruhom. Dodamo ščepec česna v prahu, 2 jajci, žličko biogette in dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Če je zmes premehka, dodamo malo mletih ovsenih kosmičev. Pripravimo ostro moko s katero si posipamo roke, da se kroglice nanje ne bodo prijemale. Z žlico zajemamo maso in z rokami oblikujemo kroglice. Solimo vodo in jo zavremo, nato pa vanjo nadevamo kroglice, ki jih v kropu kuhamo 15-20 minut. Postrežemo lahko s piščančjim ali govejim mesom v omaki.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija
*8 manjših žemelj, posušenih *2,5 dcl mleka *pol čebule *ščepec česna v prahu *2 jajci *malo bele ostre moke za oblikovanje *zmleti ovseni kosmiči po potrebi *olivno olje *žlička biogette
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.