Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (4.5.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone, ter na paketa 1+1 gratis (Maca v kapsulah in Uri kompleks).

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Kruh brez moke in brez glutena
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kruh brez moke in brez glutena

Se izogibaš moki, ne moreš pa brez kruha? Poglej si spodnji recept ki moko nadomesti z proseno kašo, mandlji in lešniki.

SESTAVINE:
* 150 g prosene kaše
* 40 g psiliuma / indijskega trpotca
* 30 g lešnikov
* 40 g mandljev
* 30 g sezama
* 1 žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
* prb. 3 dcl vode
* 1 žlička soli
* 1 žlička olivnega olja 

OPIS POSTOPKA: Proseno kašo operemo in jo damo v vrelo, osoljeno vodo. Kašo kuhamo približno 15 minut. Odstavimo jo iz ognja in jo ohladimo. Lešnike in mandlje na grobo zmeljemo in zmešamo z psiliumom. Dodamo še sol, sezam in pecilni prašek. Dodamo vodo, olje in primešamo še proseno kašo. Vse skupaj dobro premešamo in oblikujemo v hlebček ali damo v primeren pekač. Kruh damo v pečico na 180 stopinj in pečemo približno 1 uro in 20 minut. Ko je kruh pečen ga pustimo na prostem da se ohladi, nato ga zavijemo v papirnato brisačo in shranimo v hladilnik. Hranite ga lahko precej časa. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti