Kruh brez moke in brez glutena

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Se izogibaš moki, ne moreš pa brez kruha? Poglej si spodnji recept ki moko nadomesti z proseno kašo, mandlji in lešniki.

SESTAVINE:

* 150 g prosene kaše
* 40 g psiliuma / indijskega trpotca
* 30 g lešnikov
* 40 g mandljev
* 30 g sezama
* 1 žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
* prb. 3 dcl vode
* 1 žlička soli
* 1 žlička olivnega olja 

OPIS POSTOPKA: Proseno kašo operemo in jo damo v vrelo, osoljeno vodo. Kašo kuhamo približno 15 minut. Odstavimo jo iz ognja in jo ohladimo. Lešnike in mandlje na grobo zmeljemo in zmešamo z psiliumom. Dodamo še sol, sezam in pecilni prašek. Dodamo vodo, olje in primešamo še proseno kašo. Vse skupaj dobro premešamo in oblikujemo v hlebček ali damo v primeren pekač. Kruh damo v pečico na 180 stopinj in pečemo približno 1 uro in 20 minut. Ko je kruh pečen ga pustimo na prostem da se ohladi, nato ga zavijemo v papirnato brisačo in shranimo v hladilnik. Hranite ga lahko precej časa. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek