Kruh brez moke in glutena
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kruh brez moke in glutena

Se izogibaš moki, ne moreš pa brez kruha? Poglej si spodnji recept ki moko nadomesti z mešanico mletih mandljev in nastrganega kokosa. 



SESTAVINE:

* do 1 dcl vode

* 3/4 kozarca kokosove moke in mletih mandljev – mešanica

* kozarec mletih semen (sončnično in laneno, razmerje 1:2)

* 1/2 pecilnega praška

* 1 čajna žlička soli

* 3 jušne žlice maščobe

* 3 jajca

* 2 jušni žlici indijskega trpotca




OPIS POSTOPKA: V posodo damo najprej suhe sestavine (mešanica kokosove moke in mletih mandljev, mleta semena, pecilni prašek, sol, indijski trpotec) in jih dobro premešamo. Nato dodamo jajca, maščobo ter mešamo naprej (lahko tudi z mešalnikom z nastavkom za gnetenje). Počasi dodajamo vodo. Masa mora biti gosta, a ne preveč suha. Če sestavine popijejo preveč vode, je dodamo še malo (ampak previdno-ne preveč, da ne bo preveč tekoče). Vlijemo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo 25-30 minut (lahko tudi kako minuto več, odvisno od moči pečice) na 180 stopinj Celzija.



ČAS PRIPRAVE: 45 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Marija Paladin - Top Fit MAMA  


,* do 1 dcl vode ,* 3/4 kozarca kokosove moke in mletih mandljev – mešanica ,* kozarec mletih semen (sončnično in laneno, razmerje 1:2) ,* 1/2 pecilnega praška ,* 1 čajna žlička soli ,* 3 jušne žlice maščobe ,* 3 jajca ,* 2 jušni žlici indijskega trpotca , , V posodo damo najprej suhe sestavine (mešanica kokosove moke in mletih mandljev, mleta semena, pecilni prašek, sol, indijski trpotec) in jih dobro premešamo. Nato dodamo jajca, maščobo ter mešamo naprej (lahko tudi z mešalnikom z nastavkom za gnetenje). Počasi dodajamo vodo. Masa mora biti gosta, a ne preveč suha. Če sestavine popijejo preveč vode, je dodamo še malo (ampak previdno-ne preveč, da ne bo preveč tekoče). Vlijemo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo 25-30 minut (lahko tudi kako minuto več, odvisno od moči pečice) na 180 stopinj Celzija.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.