Kruh brez moke in glutena

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.4)
Št. ocen: 11

Se izogibaš moki, ne moreš pa brez kruha? Poglej si spodnji recept ki moko nadomesti z mešanico mletih mandljev in nastrganega kokosa. 

SESTAVINE:Kruh brez moke

* do 1 dcl vode
* 3/4 kozarca kokosove moke in mletih mandljev – mešanica
* kozarec mletih semen (sončnično in laneno, razmerje 1:2)
* 1/2 pecilnega praška
* 1 čajna žlička soli
* 3 jušne žlice maščobe
* 3 jajca
* 2 jušni žlici indijskega trpotca


OPIS POSTOPKA: V posodo damo najprej suhe sestavine (mešanica kokosove moke in mletih mandljev, mleta semena, pecilni prašek, sol, indijski trpotec) in jih dobro premešamo. Nato dodamo jajca, maščobo ter mešamo naprej (lahko tudi z mešalnikom z nastavkom za gnetenje). Počasi dodajamo vodo. Masa mora biti gosta, a ne preveč suha. Če sestavine popijejo preveč vode, je dodamo še malo (ampak previdno-ne preveč, da ne bo preveč tekoče). Vlijemo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo 25-30 minut (lahko tudi kako minuto več, odvisno od moči pečice) na 180 stopinj Celzija.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Marija Paladin - Top Fit MAMA  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek