Kruh brez gnetenja

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Recept se je prvič pojavil v NY Timesu novembra 2016. Požel je veliko slavo po celem svetu. Obstaja že kar nekaj različic takšnega kruha, jaz sem pripravila pirnega. Postopek je res zelo enostaven, kruh pa odličen.

SESTAVINE:
* 400g pirine bele moke 
* 280ml mlačne vode 
* 7g suhega kvasa 
* 1 čajna žlička soli 

OPIS POSTOPKA
1. Vse sestavine damo v večjo posodo. S kuhalnico na rahlo premešamo , da se vse skupaj sprime v testo. Testo pustimo stati pokrito 18ur, pri sobni temperaturi. 
2. Po pretečenih 18 urah, testo zvrnemo na pomokano površino. Testo z roko raztegnemo, potem testo zložimo skupaj. Robove zavihamo proti sredini in dobimo oblikovano testo. 
3. Testo obrnemo, da so robovi skriti in ga previdno prestavimo na pekač v katerem bomo pekli kruh. Pekač obvezno dobro pomokamo, pokrijemo in pustimo vzhajati še dve uri. 
4. Pečico segrejemo na 245 stopinj celzija. Kruh pečemo v pokritem pekaču 30-35 minut. Nato pokrov odkrijemo in pečemo še 15-20 minut. 
5. Ko je kruh pečen, ga vzamemo iz pečice in stresemo na prtiček. Kruh zavijemo in počakamo, da se ohladi. 

ČAS PRIPRAVE: 21 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek