Kruh bogat z maščobami in beljakovinami

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Se izogibaš moki, ne moreš pa brez kruha? Poglej si spodnji recept ki moko nadomesti z mešanico mandljeve in kokosove moke.

SESTAVINE:
Za testo:

* 5 beljakov
* 100 g mletih mandljev
* 5 jž kokosove moke
* košček masla
* mešanico semen (bučna, lanena, sončnična)  

OPIS POSTOPKA: V poljubni posodi zmešamo stepene beljake, mlete mandlje in kokosovo moko. Maso postavimo za 15 minut v hladilnik in ji nato primešamo še maslo in mešanico semen. Maso razporedimo v poljubnem manjšem, ožjem ter globokem pekaču, ki ga prekrijemo s peki papirjem in pečemo v predhodno segreti pečici na 200 stopinj celzija, 20 minut. Še toplo postrežemo in uživamo v bogatem okusu zdravega kruha.
P.S. Sestavine zadostujejo za manjši kruhek.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek